Делото Иванчева се използва за да бъде ударена спецпрокуратурата. Това

...
Делото Иванчева се използва за да бъде ударена спецпрокуратурата. Това
Коментари Харесай

Иван Гешев: Делото Иванчева“ ще се използва да бъде ударена“ прокуратурата

Делото " Иванчева " се употребява с цел да бъде ударена спецпрокуратурата. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев. Според него избрани кръгове в страната се пробват да манипулират обществото, че доказателствата по делото са паднали и че главният очевидец на обвиняването се е отказал от показанията си. Единственото, което прокуратурата може да направи в този случай е да даде гласност на процеса, увери той.

Целия диалог гледайте във видеото:

Делото „ Иванчева “ ще се употребява, с цел да бъде ударена прокуратурата, съобщи зам.-главният прокурор.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор : Някои хора заложиха на него с очакване, че при някои оправдателни присъди това щеше да бъде употребявано за искане за закриване на спецпрокуратурата, оставки за основни и зам.-главни прокурори. Това беше политически залог.
Единицата за правдивост е това, което присъджа съдът. Присъдите на обвинените по делото Иванчева не са дефинитивни и по отношение на българското законодателство те към момента се водят невиновни, напомни зам.-главният прокурор Иван Гешев.
 Спецсъдът осъди Иванчева на 20 години затвор Спецсъдът осъди Иванчева на 20 години затвор
Бившият кмет на Младост Десислава Иванчева, която беше задържана зрелищно в центъра на София преди година, получи 20 години затвор за рушвет от строи...

Иван Гешев разяснява размера на присъдата с това, че подсъдимите по делото са привлечени по най-тежкия състав, който планува най-много от 30 години.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: Досега законът не се прилагаше. Борбата с корупцията беше незадоволителна и това го регистрира цялото общество и оттова се натрупва възприятие за неправда. Когато стартират първите стъпки, някои хора се уплашиха, че ще се случи и с тях същото.  Прокуратурата изиска по 20 година затвор за тримата обвинени по делото „ Иванчева “ Прокуратурата изиска по 20 година затвор за тримата обвинени по делото „ Иванчева “
Специализираната прокуратура изиска по 20 години затвор за тримата подсъдими по делото „ Иванчева “. Близо година след зрелищния арест на Десислава Иван...

Не е несъмнено, че подсъдимите са оправдани за приемане на рушвет, като преди този момент би трябвало да излязат претекстовете на съда. Ако това в действителност се окаже по този начин, прокурорите няма да са съгласни с сходно решение, тъй като то не подхожда със събраните доказателства, увери Гешев.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор : По това дело бяха събрани допустимо най-вече доказателства. Всичко, което твърдяхме в досъдебното произвеждане, е доказано в правосъдното.  Адвокат Рангелов: Ще има проверка в горните инстанции по делото Адвокат Рангелов: Ще има проверка в горните инстанции по делото "Иванчева "
Бившият кмет на "Младост " Десислава Иванчева, която беше задържана зрелищно в центъра на София преди година, получи 20 години затвор за рушвет от с...

При всяка инстанция е все едно борбата стартира още веднъж - значи единствено, че един стадий от процесът е завършил, изясни Гешев.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор : Когато и двете страни са недоволни, присъдата е уравновесена и относително обективна. В случая подсъдимите са недоволни от размера на наказването, за нас то е заслужено.
Искаме жителите да чуят всичко, желаеме гласност, тъй като не се опасяваме от нищо, съобщи зам.-главният прокурор. Той увери, че не се тормози от желанието на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да го съдят за уронване на престижа и клюка, защото по думите му това е рутинно деяние на голям брой подсъдими, което се прави за да се окаже напън.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР