Делото е заведено от семейството на 23-годишната Ноеми Гонзалес, която

...
Делото е заведено от семейството на 23-годишната Ноеми Гонзалес, която
Коментари Харесай

Съдят Google като собственик на YouTube за клипове, провокиращи тероризъм

Делото е заведено от фамилията на 23-годишната Ноеми Гонзалес, която беше убита от въоръжени лица на Ислямска страна в Париж през 2015 година

Вчера съдиите от Върховния съд на Съединени американски щати изслушаха близо три часа причините на юристи, представляващи американски чиновници, Гугъл и опечаленото семейство.

От Гугъл настояват, че не носят отговорност, базирайки се на законодателство от 1996 година и по-точно раздел 230 от така наречен Закон за благовъзпитание в връзките, който пази интернет фирмите, постановявйки, че те не са виновни за наличие, оповестено от трети страни на техните платформи. Същевременно, законът не не разрешава на фирмите да отстраняват наличие.

Делото е първи случай, когато Върховният съд е претрупан с отговорността да дефинира обсега на раздел 230 и да реши дали платформи като YouTube, Фейсбук и Twitter са предпазени, когато техните логаритми насочват потребителите към избрана информация.

По време на чуването съдиите означиха, че актуалният пейзаж в интернет се е трансформирал доста от времето на приемането...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР