Делото беше гледано по съкратеното съдебно производство, с пълни самопризнания

...
Делото беше гледано по съкратеното съдебно производство, с пълни самопризнания
Коментари Харесай

Условна присъда за 16-годишния ученик, блъснал и убил възрастна жена с чужда кола


Делото беше гледано по съкратеното правосъдно произвеждане, с цялостни признания на подсъдимия, без спомагателни разпити и условие на нови доказателства по случая.

До случая на 4 юли 2022 година, станал към 21:30 часа в индустриалната зона на Кърджали, се стигна откакто малолетният взе от вкъщи си ключовете на лек автомобил, оставен на предпазване на негов пълновръстен родственик. Момчето подкарало колата в региона, в който живее, а когато се прибирало към дома си, не съумяло навреме да спре и блъснало старата пешеходка. Пострадалата бе откарана в болница, където същата вечер умря от раните си.

Според направената автотехническа експертиза младежът е управлявал автомобила с несъобразена скорост. Шофирал с малко над 53 км./ч. в неосветен сектор без тротоари при видимост на къси светлини на автомобила от 25 м. Според експертизата при тези дадености с посочената скорост лидерът не е бил в положение да предотврати пътно транспортното произшествие.

Според психиатричната експертиза, младежът схваща дейностите си, а случаят е станал в резултат на държание, особено за възрастта на обвинения, а не от психопатологични механизми. 

Деветокласникът не за първи път сяда зад кормилото на автомобила, с който е блъснал и умрялата жена, сочат свидетелски показания. Въпреки това, съгласно държавното обвиняване, момчето може да бъде превъзпитано и за това предложи до приключване на изпитателния период с него на работи Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни. 

До влизане в действие на присъдата актуалната мярка за неотклонение на Атанас Илиев от контрол на контрольор " Детска педагогическа стая " се заменя с най-леката такава - контрол на родители. Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР