Делегираните пълномощия на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли, срещу

...
Делегираните пълномощия на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли, срещу
Коментари Харесай

Отнеха временно пълномощията на зам.-председателя на ЕП заради разследването за корупция

Делегираните компетенции на заместник-председателя на Европейския парламент Ева Кайли, против която се води следствие по съмнения в корупция, ще бъдат краткотрайно отнети, съобщи Франс прес.

„ Заради водените правосъдни следствия от белгийските управляващи председателката Роберта Мецола реши да прекрати неотложно всички компетенции, отговорности и задания, които бяха делегирани на Ева Кайли в качеството ѝ на заместник-председателка на Европейския парламент ”, съобщи нощес представител на Мецола.

Ева Кайли може да бъде отстранена от поста единствено след гласоподаване.

Тя и oще четирима души – жители на Италия - беше задържана от белгийската полиция по съмнения, че са получавали подкупи от Катар, с цел да обслужват ползите на богатата на енергийни ресурси  страна. Членството на Кайли в Прогресивния алианс на социалистите и демократите е прекъснато. Тя е изключена и от гръцката социалистическа партия ПАСОК.

В петък управляващите в Белгия направиха арести и претърсвания по отношение на следствието за корупция.

Според изявленията, открити са 500 000 евро в брой (според някои изявления става дума за 600 000 евро), конфискувани са и ИТ съоръжение и мобилни телефони.

Сред задържаните се оказаха някогашният народен представител социалист Пиер-Антонио Панцери (член на Европейския парламент от 2004 до 2019 г.), генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини, както и шефът на неправителствена организация и парламентарен помощник, всички италиански жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР