Делегация на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол (CONT),

...
Делегация на комисията на Европейския парламент по бюджетен контрол (CONT),
Коментари Харесай

Евродепутати идват у нас за проверка на обвинения в корупция

Делегация на комисията на Европейския парламент по бюджетен надзор (CONT), дружно с представители на Европейската комисия и Европейската счете палата идват в България другата седмица. Те ще бъдат у нас на двудневна аудиенция от 11 до 13 април, с цел да проучат обстоятелствата по отношение на обвиняванията в корупция и злоупотреби с обществени средства в България с евентуално отражение върху финансовите ползи на Европейски Съюз, оповестява Европарламентът. От известието не излиза наяве кои тъкмо сигнали и обвинявания ще се ревизират.

Делегацията включва Томаш Здеховски (ЕНП, Чехия), Цветелина Пенкова (С&Д, България), София ин`т Велд (Renew, Нидерландия), Виола декор Крамон-Таубадел (Зелените/ЕСА, Германия), Йоахим Кус (ИД, Германия),Ришард Чарнецки (ЕКР, Полша) и Андрей Новаков (ЕНП, България) като съпътстващ член. 

Работната стратегия на евродепуатите включва срещи с разнообразни организации на гражданското общество, публицисти, както и с висши държавни и държавни чиновници, които са директно или индиректно свързани с администрирането и ръководството на европейските фондове в България, в това число от Министерствата на финансите, на вътрешните работи и на земеделието, Прокуратурата, Народното събрание, Изпълнителната организация, отговаряща за одита на средствата от Европейски Съюз, Сметната палата, ИСУН 2020, Националното съдружие на общините, оповестява Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР