Декоративните рибки са един от видовете домашни любимци, чието отглеждане

...
Декоративните рибки са един от видовете домашни любимци, чието отглеждане
Коментари Харесай

Повече от златни

Декоративните рибки са един от типовете домашни любимци, чието развъждане е относително на ниска цена. Сред тях обаче има впечатляващи изключения, които костват повече от пръстен с елмаз или първокласен автомобил. Кой би предпочел такава инвестиция? Има кой и явно има за какво. Някои от рибите са с неповторими разновидности. За други се счита, че носят шанс в живота и в бизнеса.

Такъв образец е свръхскъпата рибка

платинена ароуана.

Плоска е и дълга близо 40 см. Има дребна опашка и е напълно бяла на цвят, без нито едно петънце, означават експертите. Уникална е по рода си поради разновидност.

Отглежда я компанията Aro Dynasty в Сингапур, профилирана в развъждането на декоративни рибки и изработването на дървени сандъци с гравирани дракони, върху които се слагат аквариумите.

Белият цвят е извънредно рядка

разновидност на типа ароуана, който другояче не се прави оценка толкоз високо. Във Англия екземпляри от него – само че не бели - се продават за малко над 100 паунда. Рибките принадлежат към типа Ostreoglossum, който се среща в Южна Америка.

Веднъж неповторимата бяла платинена хубавица – единственият образец в Сингапур, е препоръчана за продажба. Фирмата притежател по-късно отдръпва офертата си, само че афишира, че е отхвърлила предложение за 80 хиляди $! Това прави платинената ароуана една от най-скъпите декоративни рибки в света.

Въпреки че е оценена толкоз високо, заможните купувачи, вглъбени в детайлите по физиката на животното, са

разкрили в нея „ недостатък ”.

Дясното й око започвало да трансформира фокуса си и да насочва взор надолу. Всъщност това бил сериозен проблем за всички риби от нейния тип. Собственици на ароуани от време на време заплащат за козметични интервенции, с цел да бъде отхвърлен минусът. Предполага се, че в случай че не беше кривоглед, платиненият образец щеше да е още по-скъп.

През последните години ароуаните станаха известни измежду богатите азиатци. Особено в Китай, където

ги оприличават на дракони и ги считат за знак на триумфа,

фамилното благосъстояние, здравето, хармонията и отбраната от зло. Развъждат ги най-много в Индонезия, Малайзия и Сингапур, където ги демонстрират на профилирани изложби.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР