Дебатът относно това кой е най-добрият тенисист измежду Голямата тройка

...
Дебатът относно това кой е най-добрият тенисист измежду Голямата тройка
Коментари Харесай

Ферер: Надал ще най-великият, ако спечели АО; Джокович трудно би го задминал

Дебатът по отношение на това кой е най-хубавият тенисист всред Голямата тройка надали в миналото ще откри своя край. Феновете на спорта разполагат с разнообразни гледни точки и мъчно биха достигнали до консенсус, въпреки че съгласно Давид Ферер критерият е явен - трофеи от Големия шлем. Според някогашния международен номер три, състезателят завършил кариерата си с максимален брой " мейджър " титли, би трябвало да бъде общопризнат от обществото като най-успешният за всички времена.

В скорошно изявление Ферер разяснява идния край на Australian Open, където Рафаел Надал ще разполага с опция да вдигне своята 21-ва купа на равнище Голям шлем и да пренапише историята на спорта, а ето какво тъкмо показа той:

" По мое мнение, в случай че Рафа завоюва днешния край и купата на Australian Open, то дебатът по отношение на това кой е най-хубавият тенисист в историята ще откри своя край. Това може да се промени, в случай че Джокович надмине Надал по брой трофеи от Шлема, което съгласно мен е малко евентуално и съвсем несъмнено Надал ще е най-великият за всички времена.

За да бъдеш най-хубавия тенисист, то е нужно да си сполучлив в най-големите шампионати, а точно в " мейджър " събитията. И при положение, че Рафа разполага с най-вече трофеи от Големия шлем, то не би трябвало някой да оспорва неговото великолепие и предимство. " - приключи Ферер.

Източник: Tennis World USA

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР