ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от

...
ДДС измама за над 300 000 лева предотвратиха инспекторите от
Коментари Харесай

Данъчни предотвратиха измама за над 300 бона


Данък добавена стойност машинация за над 300 000 лв. предотвратиха инспекторите от „ Фискален надзор “, „ Разследване на особени случаи “ и „ Контрол “ на Национална агенция за приходите.

В рамките на изненадваща инспекция е открито, че сдружение, което реализира импорт от Китай през Гърция, е направило опит да избегне заплащането на Данък добавена стойност, чрез фиктивни покупко-продажби със артикули в огромни количества и стойност, като фактурите са издадени от свързани лица.

На компанията е предоставена проверка, като са изискани всички фактури за покупки и продажби по тип на стоките.

Наложен е запор на налични артикули в размер на над 300 хиляди лева за да се обезпечи заплащането на дължимото Данък добавена стойност.

„ Национална агенция за приходите реализира цялостен мониторинг на компаниите, които правят импорт, посредством продан на данни с Агенция „ Митници “. Звеното „ Фискален надзор “ следи придвижването на стоките на територията на страната, данъчните инспектори  анализират хиляди фактури и препродажбите на вносните артикули, като се ревизират вносители, търговци на едро и дребно и при открити отклонения от облагане се разпореждат инспекции и проверки. Правим това освен в интерес на бюджета, само че и с цел да ограничим нелоялната конкуренция “, сподели изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов.  
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР