ДБ обяви, че още в първите дни на 48-ото Народно

...
ДБ обяви, че още в първите дни на 48-ото Народно
Коментари Харесай

ДБ искат износ на оръжия за Украйна, Радев незабавно да свика КСНС

ДБ разгласи, че още в първите дни на 48-ото Народно заседание ще внесат решение за изпращане на военна помощ за Украйна.  

В своята позиция изпратена до медиите от групата на Христо Иванов и Атанас Атанасов желаят още от Румен Радев да свика незабавнто Консултативен съвет по национална сигурност.

„ Остро осъждаме решението му да бъде единственият държавен глава от Централна и Източна Европа, който отхвърли да се причисли към президентите на Румъния, Полша, Чехия, Словакия, Естония, Латвия, Литва, Северна Македония и Черна гора, подписали на 2 октомври декларация против незаконната анексия от Русия на територии на суверенна Украйна. Нещо повече, българският президент укри този собствен акт и едвам след това разгласи претекстовете си за него “, пишат от Демократична България в своята позиция.

В документът от Демократична България прецизират, че Радев няма легитимност самичък да се произнася по стратегически за страната ни избори, които слагат под подозрение евроатлантическата ни ориентировка. Именно по тази причина те упорстват незабавно да бъде призован КНСН с парламентарно показаните партии в новоизбрания парламент и да се разиска рамката на повицията на българската страна по всички въпроси свързани с войната против Украйна, тъй като окончателната дума би трябвало да е на Народното събрание.  

От Демократична България дефинират като „ позорно България дружно с Унгария да са единствените, които не поддържат Украйна с директна военна помощ “. По думите им това е извънредно неотложно когато Путин е анексирал 15% от територията на нападнатата страна. 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР