ДБ иска ежемесечно изслушване на шефовете на специалните служби на

...
ДБ иска ежемесечно изслушване на шефовете на специалните служби на
Коментари Харесай

Надежда Йорданова, ДБ: Искаме ежемесечно изслушване на шефовете на специалните служби

ДБ желае ежемесечно чуване на шефовете на специфичните служби на председателски съвет в Народното събрание, осведомят от пресцентъра на обединението.

Такова предложение за смяна в правилника за активността на Народното събрание прави " Демократична България ", разгласи преди съвещанието на краткотрайната комисия за парламентарния устав зам.-председателят на парламентарната група на Демократична България Надежда Йорданова.

Тя обоснова чуванията на шефовете на службите с нуждата парламентарното управление да е наясно с всички значими и настоящи въпроси на сигурността, изключително в днешното време на голям брой рецесии.

Друго предложение на Демократична България за смяна в парламентарния устав планува в Народното събрание да бъдат изпращани незабавно след приемането им всички секретни решения и постановления на Министерския съвет.

" Парламентарен надзор е неосъществим, в случай че не знаем, че такива актове въобще са били признати. Затова е доста значимо незабавно след приемането им те да бъдат представяни на непрекъснатите комисии ", сподели Йорданова.

С трето предложение за смяна в правилника се вкарва условието в оценката на въздействието на всеки законопроект да се включва и оценка на въздействието му върху правата на българите отвън страната. Според Йорданова практиката демонстрира, че България към момента не може да се оправи с пълноценното включване на българите в чужбина в обществено-политическия живот на страната. Още в предизборната стратегия на Демократична България бе заложено обещанието всички законопроекти да минават и през оценка за въздействието им върху българите зад граница.

" Ще се борим в този парламент да не бъде отстъпено от положителните законодателни практики, които отстоявахме в предходните три Народното събрание и които бяха високо оценени от последния отчет за върховенството на правото на Европейската комисия ", сподели Надежда Йорданова
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР