Давид Гофен изигра само един мач на трева преди Уимбълдън,

...
Давид Гофен изигра само един мач на трева преди Уимбълдън,
Коментари Харесай

Извънземна воля: Гофен оцеля в 5-часов тенис трилър и е 1/4-финалист на Уимбълдън!

Давид Гофен изигра единствено един мач на трева преди Уимбълдън, който приключи с проваляне от международния номер 1 Даниил Медведев. В All England Club обаче някогашната седма ракета на света демонстрира напълно друго лице досега и към този момент е част от четвъртфиналите. Това стана факт преди минути, когато белгиецът победи над Франсис Тиафо в петсетов конфликт, траял съвсем 5 часа - 7:6(3) 5:7 5:7 6:4 7:5.

Откриващият сет бе изпълнен с голям брой оспорвани геймове. Гофен взе предимство в самото начало, когато пречупи още дебютното подаване на американеца, само че Тиафо съвсем незабавно се пребори за изравняването. Последваха няколко експресни сервис гейма за двамата, преди още веднъж да се стигне до напрегнати моменти за сервиращите. В последна сметка обаче равенството се резервира и по този начин се стигна до тайбрек. Той също вървеше точка за точка, само че след промяната на полетата Гофен внезапно смени темпото и това бързо му донесе позитиви. Непоставеният играч завоюва всяка една от идващите четири точки, записвайки сета против името си.

Следващата част също ни предложи равностойна борба. Този път бе ред на поставения под номер 23 пръв да се откъсне напред с пробив, единствено че както се случи и в предходния сет, не мина доста време, преди паритетът да бъде възобновен - 3:3. Тиафо обаче продължи да постанова офанзивната си игра и с бърза скорост усилваше печелившите си удари. Американецът пропусна отлична опция при 4:4, само че в самия края съумя да нанесе съдбоносен удар по противника си, и осъществя брейк, който се оказа задоволителен за изравняването на общия резултат.

We`re going to a decider... and are playing out a classic
— Wimbledon (@Wimbledon)
Третата част още веднъж не мина безпроблемно за сервиращите. След безпроблемни първи няколко гейма за двамата в средата Гофен си извоюва две брейк точки, само че международният номер 28, бидейки изправен до стената, удържа на натиска. Така салдото на силите още веднъж бе налице, само че американецът показва повече увереност в основните моменти и за втори следващ път пречупи първата ракета на Белгия в последния вероятен момент, с цел да грабне и третия сет.

Намирайки се единствено на сет от провалянето, някогашният номер 7 се активизира и можехме да забележим от него напълно различен образ в последвалата част. Гофен записа седем следващи точки първоначално, повеждайки с 3:0. 58-ят в света бе несъмнено по-добрият състезател на корта и се бе насочил към победен триумф, откакто задатъкът му се повиши до 5:1. Нещата за Гофен обаче бързо потеглиха стремително надолу, защото Тиафо навакса и двата пробива закъснение и сложи водачеството на своя противник под подозрение. В последна сметка обаче частта имаше позитивна развръзка за първенеца от Маракеш, който надви в маратонски сервис гейм на американеца и по този начин докара нещата до съдбоносен сет.

В него, макар че всяка неточност можеше да се окаже съдбовна, двамата бяха повече от съвършени в своите половини на корта и не станахме очевидци даже на една точка за пробив. Това предполагаше, че ще забележим още един тайбрек в дуела, само че в края на пристигнаха и основните моменти. Първо Тиафо доближи до два скрити мачбола, само че белгиецът сподели стоманени нерви, и избави сервиса си, с цел да може още в ответния гейм да накаже поставения си конкурент, с което да постави точка на този близо 5-часов тенис трилър.

The longest match of 2022
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР