Дават и 76 млн. рубли на семействата на пострадалите в

...
Дават и 76 млн. рубли на семействата на пострадалите в
Коментари Харесай

Руското правителство отпуска по 1 млн рубли на загинал при пожара в руския мол

Дават и 76 млн. рубли на фамилиите на потърпевшите в Кемерово

Руското държавно управление отпусна общо 76 милиона рубли на жителите, потърпевши при пожара в комерсиалния център " Зимняя вишня " в град Кемерово. Хората, ранени при пожара, ще получат помощ в размер от 200- до 400 хиляди рубли. На фамилиите на жертвите от пожара ще бъдат отпуснати по 1 милион рубли за всеки за всеки умрял.
По последни данни, вследствие на нещастието са починали 64 души, от които 41 деца, а шестима към момента са в неопределеност. В болница са 13 индивида, още 40 потърпевши са получили амбулаторна здравна помощ.

Междувременно жителите на Кемерово се събраха на снпонтанен протест в центъра на града, който продължава към този момент 6-ти час. Хората упорстват да се търси отговорност от отговорните и желаят да чуят истината за нещастието. Според тях жертвите не са толкоз, колкото са оповестени. В обществените мрежи се приказва за соттици жертви. Властите опровергават това.
Сутринта в Кемерово дойде президентът Владимир Путин, който постави цветя пред изгорелия мол, а след това свика съвещание за следствие на нещастието и посети потърпевшите в болничното заведение.

От през днешния ден до 29 март в Кемеровска област е разгласен тридневен печал. Днешният ден е погребален и в Приморския край.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР