Давам две карти едната класическа с фронта, а другата със

...
Давам две карти едната класическа с фронта, а другата със
Коментари Харесай

ТАЗИ ВОЙНА ИМА ПО-ДЪЛБОКИ ИЗМЕРЕНИЯ ОТКОЛКОТО СЕ ВИЖДА НА ПОВЪРХНОСТТА

Давам две карти едната класическа с фронта, а другата със загуби на жива мощ и съществени боеве.

Днес стартира сериозния взлом на Мариупол, яростен е багра, пазят се на макс цивилни, върви постепенно. Около 20% е взет.  Очаквам на следващия ден още повече, в случай че върви в същия ритъм. Харков също има боеве, там е същата работа.

Долу ще дам фотография от Ирак да видите по какъв начин наподобява град, който е „подготвян“  за влизане на пехота и „демократично“ обработен от Съединени американски щати,  а след това ще видите Мариупол по какъв начин ще наподобява, въпреки че и от фотографията ще се види разликата.

Важно е да се разбере какъв брой щадящо работят войските.

По-интензивни са към Николаев и Кривой рог боевете.

Прогноза: до Неделя Мариупол и Харков са взети.

Мюфтията на Босна, който е един от най-големите престижи на Европейския Сунитски Ислям, се разгласи срещу това ислямски бойци да водят война като наемници за Украйна. Ердоган и Кадиров също. Това са може би най-големите престижи измежду общността. На процедура това значи, че наемници от мюсюлманския свят няма да има, нито в този момент нито за в бъдеще. Аятолласите в Иран са даже още по компактно зад Русия. Което е един доста бездънен колорит в тази война.

Едва ли в случай че войната беше сред католици или протестанти щяха да заемат такава позиция.

Нека си спомним Корана, Сура 29, аят 46-49: „Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е еднакъв. Ние сме Нему отдадени.“

А Източното Православие е същинското християнство.

Сура 29 категорично показва на кого би трябвало да се има вяра. Тази война има по-дълбоки измерения, в сравнение с се вижда на повърхността и в случай че се разрасне е ясно на чия страна ще е Мюсюлманския и Будисткия свят.

Ако навлезем в света на конспирацията и разгледаме пророчествата на Ванга за „славата на Владимир и на Русия“ огромния апетит ( Русия е номер 1 експортьор на пшеница)  при война и че мюсюлмани с християни ще се бият  … някои неща си идват на мястото.

Но, не искам да влизам в тази тематика, не и в този момент.



Бомбиха газопровод високо налягане до Светлодарск. Тоест, налягането в цялата система ще падне и в случай че Русия не подаде налягане газа за Европейски Съюз ще спре. Или да се изключи нитката до главния, само че отново би трябвало да се дигне налягането, другояче ще намалее газоподаването като размер.

С две думи, все е неприятно.

Също по този начин:

Енергоподаването към Запорожката АЕЦ е възобновено.

Левия бряг на Мариупол е високомерен.

Реактора в Харков си е миниран.

В това време 6-те съществени претенции към Украйна в Анталия на договарянията за мир РУ/УКР:
Руския език 2-ри държавен, безапелационно.Признаване на Крим Руски.Отказ от придвижване в НАТО и безпристрастен статут.Денацификация – възбрана нац. придвижвания и закони.Отказ от настъпателни оръжия – по Руски лист.Признаване ДНР и ЛНР в административни граници.
Това за доста експерти е прекомерно малко, персонално аз смятам, че Зеленски и това няма да се съгласи да извърши.

Тодор Ангелов
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР