Дава се право на избор, машините остават. Няма да оттеглим

...
Дава се право на избор, машините остават. Няма да оттеглим
Коментари Харесай

Нинова: Няма да изтеглим промените в Изборния кодекс! Дава се право на избор, машините остават!

" Дава се право на избор, машините остават. Няма да оттеглим плана си за промени в Изборния кодекс ", Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице " по bTV.  

 

Тя опроверга изказванието, че при предходното си присъединяване в малкия екран е била с колие за 13 000 лв.. То в действителност коства 100 лв., заяви Нинова.

 

От българите 47 % желаят хартия, а 48 на 100 - машина, цитира тя социологически данни. " Това тракане по масата е към тези 47 %:  няма да ви дадем да гласувате с хартия. Означава ли, че всички страни, които сласуват с хартиена бюлетина, са демоде? ", попита Нинова във връзка обстоятелството, че в съвсем всички страни от Европейски Съюз гласоподават с хартиени бюлетини. 

 

Този пазарлък няма да водим, тези удари по масата няма да приемем, не сме в детска градина, разяснява Нинова във връзка аутиматумите на Политическа партия и Демократична България към Българска социалистическа партия да изтеглят предлагането за връщане на хартиената бюлетина.

Президентът прекалено много забави връчването на мандата. Реалните резултати от консултациите ще станат ясни, когато се връчи първият мандат, счита Нинова.

 

Мнението на немския Конституционен съд е, че машините не са надеждни, акцентира Нинова.

 

" Ще има видеонаблюдение на всички секции ", разясни тя по отношение на признатите промени в ИК. " Няма да има тъмна стаичка ", сподели още тя.

 

" Дава се право на избор, машините остават ", съобщи още ръководителят на Българска социалистическа партия.

 

" Няма да оттеглим плана си за промени в Изборния кодекс ", безапелационна бе Нинова.

 

Значи, когато сме за хартиената бюлетина дружно с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ние сме статуквото, а те (ПП и Демократична България, бел. ред.) не се гнусят да гласоподават дружно с тях за Ф-16, за военнотехническа помощ за Украйна, акцентира Нинова.

 

" Да, не е добре да се одобряват значими решения, само че това не е казус ", разясни Нинова за среднощното гласоподаване на измененията в Изборния кодекс в правната комисия.

 

По думите ѝ тези крайни отзиви на Политическа партия и Демократична България, тази нервност наподобяват съмнителни. Тя подсети, че Българска социалистическа партия няма да поддържа първия мандат, който ще бъде връчен на ГЕРБ. 

 

Левицата няма да изпадне в изолираност, безапелационна е Нинова и изясни, че в Народното събрание се следят плаващи болшинства, които гласоподават по обособени проблеми. 

 

Нинова съобщи още, че е належащо постоянно държавно управление. Според нея плаващите болшинства са рискови за България. 

 

Очаквайте детайлности!

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР