Датският крал Фредерик X се възкачи днес на престола. Той

...
Датският крал Фредерик X се възкачи днес на престола. Той
Коментари Харесай

Крал Фредерик X се възкачи на престола в Дания

Датският крал Фредерик X се възкачи през днешния ден на престола. Той наследи майка си, кралица Маргрете Втора, която публично абдикира, откакто бе монарх в продължение на 52 години. Огромно голям брой се събра в Копенхаген, с цел да стане очевидец на този исторически миг, заяви Ройтерс.

83-годишната Маргрете шокира страната в новогодишната вечер, когато разгласи, че възнамерява да стане първият монарх на Дания от близо 900 години, който непринудено се отхвърля от трона.

King Frederick X has officially taken to the balcony for the official announcement of a new reign.

From the PoV of a BRF fan, He does appear to be quite emotional, which is quite sweet
— Women of Windsor (@WomenofWindsor)
Тя подписа през днешния ден декларацията за абдикирането си по време на съвещание на Държавния съвет в Народното събрание, заяви кралският замък. В Дания, една от най-старите монархии в света, няма коронация.

На съвещанието участваха държавни представители, Маргрете, 55-годишният Фредерик, неговата брачна половинка Мери, родена в Австралия, която става кралица, както и най-големият им наследник, 18-годишният Кристиян, който в този момент към този момент е престолонаследник.

Десетки хиляди хора се събраха в датската столица, с цел да станат очевидци на тези събития - знак за голямата известност, на която се радва монархията в близо 6-милионната страна.
 Какво не знаете за бъдещите крал и кралица на Дания  Какво не знаете за бъдещите крал и кралица на Дания  Какво не знаете за бъдещите крал и кралица на Дания  Какво не знаете за бъдещите крал и кралица на Дания
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР