Датската компания Vestas, която е един от лидерите в производството

...
Датската компания Vestas, която е един от лидерите в производството
Коментари Харесай

Vestas вдига цените на вятърните турбини, очаква тежка 2022 г.

Датската компания Vestas, която е един от водачите в производството на вятърни турбини, разгласи, че проблемите в бранша от 2021 година ще бъдат годни и тази година. Проблемите с веригата на доставки, както и покачващите се цени на материалите, които са нужни за производството на турбини, са двете основни аргументи за прогнозата на компанията.

Ръководството също по този начин разгласи, че заради тези две условия, повдигането на цените на продуктите на компанията е неизбежно. Според изпълнителния шеф Хенрик Андерсен повишението на цените би дало опция на компанията да " форсира темпа на вложенията във възобновима сила ". Това е и основната причина компанията да разгласи марж на облагата за 2022 година сред нула и четири %. Това е доста по-ниско от упованията за 2021 година, като тогава компанията предвиждаше сред 6 и 8%. В последна сметка, поради затруднената иконмическа конюнктура, маржът за предходната година беше 3%.

" Ние чакаме актуалната предизвикателна бизнес среда да продължи и през 2022 година, което пречи на нашите вероятности за 2022 година За да смекчи тези краткосрочни провокации, промишлеността би трябвало да покаже дисциплината, която е нужна за отбрана на рентабилността и възстановяване на основаването на стойност в дълготраен проект ", съобщи пред Financial Times Андерсен.

Vestas разкри, че тази година ще бъде " мощно наранена от инфлацията на разноските " и предвижда доходи сред 15 и 16.5 милиарда евро. Постъпленията за 2021 година възлизат на 15.6 милиарда $, което едвам покрива прогнозите на компанията от ноември. Тогава тя разгласи предстоящи доходи сред 15.5 и 16.5 милиарда $, до момента в който при започване на годината упованията бяха за оборот сред 16 и 17 милиарда $. " В допълнение Vestas ще изпита нараснало влияние от инфлацията поради разноските за първични материали, съставените елементи за вятърни турбини и цените на силата.
Реклама Без изненади
Обявлението от датската компания не е изненада, откакто предходната седмица немската Siemens Energy понижи финансовите си упования. Това беше трети сходен ход на компанията в последните девет месеца, което се отрази и на акциите на компанията. Те паднаха с малко над 16%. Siemens Gamesa съобщи, че главният му марж на облага тази година може да спадне до минус 4% и в най-хубавия случай ще доближи единствено 1%, до момента в който преди този момент очакваше марж от 1% до 4%. " Разходите им са се нараснали до небето за вятърните турбини, за които са получили пари преди няколко тримесечия и това е голямо предизвикателство ", съобщи пред Reuters анализаторът на Sydbank Джейкъб Педерсен.

На 19 януари Vestas беше отличена като най-зелената компания в света в годишната ранглиста на Corporate Knights. Тя съпоставя към 7 хиляди компании, като най-важното изискване е те да имат оборот над 1 милиарда $. Според специалистите от Corporate Knights тактиката за развиване на компанията, която беше показана при започване на 2020 година, отличава Vestas, за която устойчивостта и ефикасността са на напред във времето. " Vestas сполучливо оказа помощ на нашите сътрудници да избегнат повече от 1.7 милиарда тона въглеродни излъчвания през последните четири десетилетия. Изграждането на по-устойчиво бъдеще за нашата планета обаче изисква да вършим повече. Тъй като енергийният преход се форсира, Vestas е отдадена на това да подсигурява, че тази промяна се развива стабилно, в тясно съдействие с нашите сътрудници ", сподели тогава Андерсен.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР