Дати на зодия Дева: 23 август – 22 септември Известни мъже

...
Дати на зодия Дева: 23 август – 22 септември
Известни мъже
Коментари Харесай

Линда Гудман за перфекционизма на ДЕВИТЕ

Дати на зодия Дева: 23 август – 22 септември

Известни мъже Зодия Дева:

Марко Поло, Гьоте, Лев Толстой, Стивън Кинг, Ленард Коен, Кен Киси, Шон Конъри, Джеръми Айрънс, Хю Грант, Пол Уокър, Бил Мъри, Майкъл Джексън, Ричард Гиър, Майкъл Кийтън, Киану Рийвс, Колин Фърт, Роналдо, Ланс Армстронг, Фреди Меркюри, Христо Смирненски, Тодор Живков, Димитър Талев, Васил Найденов, Христо Гърбов

Известни дами Зодия Дева:

Майка Тереза, Грета Гарбо, Ингрид Бергман, София Лорен, Ракел Уелч, Салма Хайек, Бионсе, Клаудия Шифър, Камерън Диас, Агата Кристи, Пинк, Катерина Евро, Николина Чакърдъкова, Цветана Пиронкова

Камъни за зодия Дева: Амазонит, жълт Ахат, Берил, Цитрин, Карнеол, Яспис, Сардоникс, Тюркоаз, Циркон

Ако приемем безусловно знаците, Девата би трябвало да значи „ девственица ”.

Действително бракът не е огромната цел в живота на хората от този безоблачен знак и може би най-голям % от останалите неженени и неомъжени са точно Деви.

Тези обаче, които одобряват отговорностите и отговорностите на брачния живот, въпреки и да не са водени от пристрастеността, остават правилни и предани на своето семейство и сътрудник.

Девата елементарно се откроява измежду другите хора.

Спокойна, на пръв взор флегматична, не изключително речовита, тя не обича шума към себе си. Бихте си помислили, че е самотница.

Ето, в оня ъгъл там ще забележите привлекателния млад мъж, наблюдаващ сякаш безучастно тълпата в близост. Но неговата мисъл регистрира и преценя всичко. Когато би трябвало, на часа ще бъде подготвен с мнението или решението си.

Или красивата сдържана госпожица, облечена безупречно, която чака на спирката. Видяхте я, нали? Тя към този момент си е приготвила точни пари за билет. Никога няма да тръгне да моли някой да й скапе банкнота от пет лири. Тя е Дева.

Шумните купони не са по усета на хората от тази зодия.

Те избират да останат в службата, с цел да си довършат умерено и методично работата, вместо да се потопят измежду безгрижната навалица или да отидат с сътрудниците на събиране, където няма да се усещат удобно.

Девата доста мъчно се отпуска в компания и надали в миналото може да си разреши по-свободно или безгрижно държание. Дори Козирогът наподобява същински майтапчия пред нея, колкото и да не е това типичното му поведение.

Девата обича да се тревожи.

Ако няма защо, ще си откри. Защото паниката е нормалното й положение. Прелестната й усмивка постоянно крие вътрешно безпокойствие или неустановеност. Проблемите следват един след различен в живота й. Тя обича да си ги основава.

Типичната Дева има приятна осанка.

Фигурата й е слаба, чертите на лицето са интелигентни, фини и изразителни, а очите са необикновено бистри и красиви и постоянно в тях може да видите своето отражение.

Чаровна и грациозна, Девата е прекомерно сериозна към външния си тип. Почти в никакъв случай не харесва фотосите си. Твърди, че не е суетна, само че елементарно ще я хванете да се оглежда скритом в огледалото. Облича се стилно и спретнато, въпреки и не наложително по модата.

Навиците й в това отношение са твърдо открити.

Така да вземем за пример Морис Шевалие би приел по-скоро да изгуби гласа си на сцената, в сравнение с да се появи пред аудитория без цвете в бутониерата и игла на вратовръзката си.

Крехкото телосложение на Девата крие доста повече физическа мощ, в сравнение с можете да предположите. Силните й здрави мускули ще се оправят с всяка работа по-добре от доста други зодии, стига да не получи нервозен срив.

Защото зад външното успокоение и улегналост се крият безконечни паники, а това я разстройва прочувствено и нарушава храносмилането й. Девата би трябвало да се пази от мозъчна изтощеност и да не се нагърбва с прекомерно доста работа.

Нейната изпълнителност и възприятие за отговорност желанието й да свърши всичко в период могат да я доведат до претоварване и нервно амортизиране.

Планетата, която ръководи Девите е Меркурий. Ето за какво те са рационални, реалисти, откровени и лоялни. Но в тях несъмнено се крие актьорски гений. Ако не желаят да отидат някъде или да създадат нещо, умерено ще се престорят на заболели.

Създавайки си мислени неприятности, по този начин могат да се вживеят, че да убедят и самите себе си. Причудливи и взискателни са към всичко – облекло, храна, работа, персонални взаимоотношения и обич, даже към словото. Ненавиждат жаргона.

Толкова спретнати и чисти са, като че ли преди малко са излезли отдолу под душа. Наистина Девите са способни да се къпят по четири пъти дневно. Те се грижат за здравето си, не търпят немарливостта и не хранят непотребни илюзии за живота и хората.

Дори да са влюбени, в никакъв случай няма да се поддадат на страстите си дотам, че да не видят минусите на другия или безнадеждността на самата връзка.

Разбира се, не всяка Дева е буквоядец и догматик. Понякога измежду родените под този безоблачен знак ще срещнете ярки мозъци или ослепителни чаровници. Типичен образец в това отношение е София Лорен.

Друг път ще се натъкнете на такава Дева, която чак е занемарила външния си тип или дома си, тъй като робува на точността и изрядността в служебните си отговорности. Но не я съдете преждевременно. Скоро ще я видите да подвига карфичка от килима или да маха влакънце от рамото си и ще ви стане ясно, че Девата в последна сметка си е Дева.

Мила и състрадателна, Девата е изключително подобаваща за специалността на здравна сестра. Тя е деликатна към болните, вдъхва доверие в своята подготвеност и те се оставят на драго сърце в ръцете й.

Ако имате другар или другарка Дева, задоволително е единствено да им споменете, че ви боли глава или нещо друго. В дома им се намира мини-аптека. Едно от шкафчетата в банята безусловно ще е препълнено с медикаменти и всевъзможни хапчета против стомашни разстройства, запек, неприятно храносмилане или главоболие. На всичкото от горната страна най-подробно ще ви бъде обяснено какво е най- уместно за вас.

Девата в никакъв случай не купува лекарство, без да се запознае с неговите съставки и показания. Също по този начин не потегля на път, без да си вземе цялостен куфар с хапчета и шишенца. Ами в случай че там, където отида, ги няма по аптеките?

Подобно е ситуацията и с обичаната марка сапун, лосион, крем за бръснене или каквато и да е козметика. За по-евтино и по-сигурно Девата си ги купува по цели кашончета едновременно. По същата причина Девата е способна да помъкне в багажа си и вода за пиянство. Ако й се присмеете, незабавно ще ви сложи на мястото и ще ви изясни какво би могло да се случи, когато пиете съмнителна (може би инфектирана?) вода и в организма ви обхванат бактерии или микроби.

Създадените към този момент привички при Девата остават за цялостен живот.

Тогава за какво би трябвало да се нарушават, да речем, когато се отиде на отмора или в командировка? (Това апропо изяснява и обстоятелството, че доста Деви се боят да сключат брак и да трансформират метода си на живот).

Ако мъжът Дева е свикнал у дома да държи чорапите си в лявото чекмедже на дрешника, тъкмо в това чекмедже ще ги постави и в хотелската стая. Не дай боже обаче дрешникът да е цялостен, без чекмеджета! На идната заран сервитьорката ще разбере, че когато един клиент Дева каже, че желае яйце, варено три минути, той има поради тъкмо толкоз минути, а не някакви си там четири или три и половина. Тя просто няма да получи бакшиш и толкоз, щом не обръща внимание на тези неща.

Понякога Девата стартира да се заяжда, да спори и да ви подлага на критика, до момента в който ви вбеси.

Но в случай че в това време изпаднете в неволя, с наслада ще ви се притече на помощ, без да търси компенсация. Или в случай че не можете да смогнете с работата си в службата, Девата на драго сърце ще се включи, с цел да свършите в период. Това тя ще направи не от предпочитание да се изтъкне или да покаже какъв брой по-способна е от вас, а тъй като нейният спретнат меркуриев разум не търпи размотаването и незавършените задания. Освен това тя инстинктивно се стреми да постави ред в хаоса.

Така да вземем за пример, в случай че е на празненство, Девата с наслада ще помогне на Домакинята да прибере и почисти след гостите. Но в това време незабавно ще забележи, че стилното списание е сложено върху масичката, с цел да скрие петното на покривката. Или пък че възглавничките на дивана са подредени по този начин, че да покрият прогорените от цигари дупки.

Представителите на зодия Дева прелестно виждат непознатите дефекти – до най-дребните неща, само че не и своите.

Всъщност вижда ги и ги усеща, само че не понася някой различен да й ги акцентира. Само се пробвайте да й кажете, че е критикарка, придирчива, вманиачена чистница или болна на тематика хранене и здраве. Кой, тя ли? В никакъв случай не е такава.

В едно цялостно с хора помещение незабавно бихте познали Девата.

Тя не може да стои дълго на едно място. Ще стартира да нервничи, да сменя позата си, да присяда в разнообразни ъгьлчета, като че ли закъснява за значима среща. Но в това време изразът на лицето й ще остане спокоен. Нервното напрежение доста рядко намира външен израз у Девата, само че може да повреди храносмилателната й система. Затова тези хора постоянно носят хапчета за корем у себе си.

Вече загатнах, че Меркурий е планетата, която ръководи представителите на зодия Дева. Същата планета ръководи и Близнаци. Но за разлика от Близнаците Девата се е научила по какъв начин да не прахосва виталните си сили.

Тя към този момент е подготвена да откликне на гръмовития позив на Вулкан, същинската й ръководеща планета, към момента неоткрита от астрономите, но влияеща на всички, родени под този зодиакален знак. Когато Вулкан се приближи до Земята по този начин, че да се вижда, Девата ще се освободи от въздействието на Меркурий, което е причина за нервното й напрежение. Тя ще получи от Вулкан, планетата на гръмотевиците, своето астрологическо завещание от храброст и убеденост и тогава ще изчезнат доста от нейните задръжки.

Девата непрестанно се опасява да не изпадне според, да не си пропилее времето напразно или да не пренебрегне отговорностите си. Не е разточителна нито на страсти, нито на пари. Държи се благоразумно, консервативна е в любовта. Но съзнанието й постоянно е нащрек и чака жадува за нещо по-добро.

С наслаждение оказва помощ на изпадналия в неволя, на приятелите си, само че не обича на нея да й оказват помощ. Не желае да се усеща задължена, избира да бъде независима и да разчита единствено на себе си. Най-много се бои, че на старини може да зависи от някого.

Това я кара да живее спестовно.

За себе си не би похарчила нищо ненужно, само че към приятелите и хората, които обича, е ненадейно великодушна. Защото е уверена, че те заслужават. Към просяците и безделниците обаче не изпитва никакво състрадание. Дразни се от мързеливите, които чакат да получат нещо наготово. Тя самата е постигнала всичко с доста труд, по тази причина е срещу разточителството и прахосничеството.

Положителните качества на Девите са: избистрен разум, прозорливост, учтивост, угодливост, деловитост, почтеност.

Изявени в негативната си форма, те се трансформират в критикарство, колебливост, затвореност, скептицизъм, възприятие за непълноценност, формализъм.

Критическите забележки на Девата обаче не трябва да ни учудват.

Просто тя е родена и устроена по този начин – да вижда и най-малката пукнатинка на вазата. Да вижда непознатите дефекти, само че да усеща и своите.

Другото, което не понася, е закъснението. За нея то е чиста загуба на време. Тъй че бъдете точни на срещите си, с цел да не ви скастри язвително.

Който е имал достойнството да бъде поканен на вечеря от Франк Синатра , знае доста добре, че посоченият час е безусловно наложителен. Синатра е Стрелец, само че асцендентът му е Дева. Това изяснява усърдието и прецизността в работата му. Когато прави запис, обръща внимание на всеки звук. Може безчет пъти да повтори осъществяването, до момента в който се получи както би трябвало. Ето за какво песните му имат подобен триумф. При него се е получило чудесното комбиниране от перфекционизма на Девата с пламенността и топлотата на Стрелеца.

Девите умеят да се грижат за себе си и деликатно сортират храната си.

Обвиняват ги, че са егоисти. Но това изказване се опровергава от обстоятелството, че те обичат да оказват помощ на другите. И въпреки всичко го вършат в границите на рационалното. Когато прекалите с настояванията си, те ще кажат твърдо „ не ” и ще се оттеглен.

Податливи са на белодробни болести, подагра, артрит, ревматизъм, болки в гръбнака и краката.

Но грижите за личното здраве нормално предотвратяват по-сериозни болести. Много Деви са вегетарианци. Или пък са наясно какво и какъв брой би трябвало да ядат. Понякога се вманиачават на тематика „ микроби ”.

Познавах един мъж Дева, който всяка вечер изваряваше четката си за зъби и не се докосваше до филийка самун, в случай че на прилежащата беше кацала муха. Девата ще реализира по-голямо душевно равновесие и благополучие, в случай че носи зелен нефрит или чиста платина до тялото си.

Любимите й цветове са снежнобяло, сиво, бежово, морскосиньо, зелено във всичките му нюанси. Нейното цвете е зюмбюлът.

Девата е достигнала стадия, когато душата обича себе си, само че към момента не е до дъно разбудена и единствено мъгляво предусеща пристрастеността, която ще бъде отприщена от планетата Вулкан.

За Девите любовта значи цялостно себеотдаване, свещенодействие, което те избират да не разкриват. Затова насочват силата й в съвършенство в работата си. И макар че подаряват индивида до себе си с нежна лоялност, същинската същина на любовта към момента спи в сърцата им.

Инфо: „ Слънчевите знаци ”, Линда Гудман, ИК „ Светулка ”

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР