Датчанката Каролин Вожняцки детронира шампионката от 2018 и 2019 година

...
Датчанката Каролин Вожняцки детронира шампионката от 2018 и 2019 година
Коментари Харесай

Вожняцки детронира Гьоргес, Серина Уилямс също е на 1/2-финал в Оклънд

Датчанката Каролин Вожняцки детронира шампионката от 2018 и 2019 година Юлия Гьоргес (Германия) и се класира за полуфиналите на шампионата по тенис на твърди кортове в Оклънд (Нова Зеландия) с награден фонд 275 хиляди $.

Поставената под номер 5 Вожняцки надви над четвъртата в схемата с 6:1, 6:4 за 75 минути и постави края на поредицата от 12 победи на германката в конкуренцията.

Датчанката, която разгласи, че ще приключи кариерата си след Откритото състезание на Австралия в края на януари, прекъсна серията от две загуби от Гьоргес в Оклънд, в това число на финала преди две години.

.@CaroWozniacki is back in the @ASB_Classic semifinals! The two-time finalist defeated defending champion Goerges, 6-1, 6-4. pic.twitter.com/NKUAnI9GLw
— WTA (@WTA) 10 януари 2020 година " Имала съм доста тежки мачове против Юлия в предишното и знаех, че и този ще бъде доста сложен. Дори при 6:1 в първия сет усещах напрежение, тъй като тя има доста мощен сервис и умее да пласира страхотни удари. Трябваше да се бора за всяка точка и се веселя, че триумф ", разяснява датчанката.

За място на финала Вожняцки ще срещне Джесика Пегюла (САЩ), която отстрани Ализе Корне с 6:0, 3:2 и отричане на французойката поради контузия на крайници.

В другия полуфинал ще се срещнат американките Серина Уилямс и Аманда Анисимова. Поставената под номер 1 Уилямс се оправи по-добре с сложните условия поради мощния вятър и завоюва против германката Лаура Зигемунд с 6:4, 6:3, а третата в схемата Анисимова надви над участващата с " уайлд кард " канадка Южени Бушар с 6:2, 3:6, 6:4.
Top seed @SerenaWilliams hit 26 winners, including six aces, to surge into the @ASB_Classic semifinals in her first tournament of the 2020 season --> https://t.co/D89FDCZEvR pic.twitter.com/IYXMHlbYXc
— WTA (@WTA) 10 януари 2020 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР