Датчанка, заподозряна в присвояване на милиони от датските социални служби,

...
Датчанка, заподозряна в присвояване на милиони от датските социални служби,
Коментари Харесай

Арестуваха жена, откраднала милиони от датските социални служби

Датчанка, обвинена в заграбване на милиони от датските обществени служби, беше задържана в Южна Африка, оповестиха датски прокурори, представени от ДПА и Франс прес.

Шейсет е четири годишната жена е била арестувана от полицията в Йоханесбург. Тя е обвинена в машинация и заграбване на 111 милиона крони (17 милиона долара) от Националния съвет на обществените служби, в който работила в продължение на 40 години.

Предполага се, че сред 2002 и 2018 година арестуваната е направила 274 вноски в свои банкови сметки, отклонявайки средства, предопределени за планове за хора в неравностойно състояние. Измамата била открита в края на септември при одит. Датските власт са иззели и замразили всички активи, които може да идват от тези фондове.

Поискахме от южноафриканските управляващи арестуваната да бъде екстрадирана в Дания. Смятаме, че има положителни шансове това да стане, сподели представител на следствието.

Втори обвинен, също датски жител, беше задържан предходната седмица в Южна Африка по съмнения, че е управлявал откраднатата благосъстоятелност. За него също е поискана екстрадиция.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР