Датата е 11 февруари. Тогава от БСП обявиха намеренията си

...
Датата е 11 февруари. Тогава от БСП обявиха намеренията си
Коментари Харесай

БСП и Нинова си вкараха автогол с референдума за джендърите frognews.bg

Датата е 11 февруари. Тогава от Българска социалистическа партия оповестиха желанията си за провеждането на референдум против джендър идеологията в учебните заведения и започнаха събирането на подписи. Вероятно “усилията ” на столетницата да брани “традиционното българско семейство ” са имали за цел да привлекат поизпаднал електорат от левицата и да закрепят столетницата, която губи от ден на ден мощ под вещото управление на Корнелия Нинова. 

 

В началото на февруари доверието по отношение на Българска социалистическа партия се клати сред 9-10% демонстрират данните на брюкселското издание " Politico ". След оповестяването на желанията за референдум обаче електоралната поддръжка по отношение на столетницата стартира фрапантно да спада и единствено за месец левицата е изгубила сред 1 и 2% от доверието на гласоподавателите. Към 22 март Българска социалистическа партия печелят 8% от гласовете. 

 

За информация - на изборите през октомври предходната година партията на Корнелия Нинова завоюва 9.3% от гласовете съгласно данните на Централната изборна комисия. На изборите през ноември 2021 година левицата завоюва 10.21% от вота. През юли същата година Българска социалистическа партия печели 13.39% от вота. 

.

А другояче остава интригата за първото място. Според данните на “Politico ” разликата сред ГЕРБ и новата коалиция сред “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ” е минимална. 

 

Борба има и за третото място в новия парламент - Движение за права и свободи и " Възраждане " също са с оскъдна към този момент разлика между тях. 

Интрига има и на 4-процентовата преграда, където към този момент се подреждат " Български напредък " и " Левицата! ".

 

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР