Дъщерните дружества за товарните и пътническите превози на държавните железници

...
Дъщерните дружества за товарните и пътническите превози на държавните железници
Коментари Харесай

Реформи в дъщерните дружества на БДЖ заради спада на приходи

Дъщерните сдружения за товарните и пътническите транспорти на държавните железници ще бъдат преобразувани за усилване на мениджърските екипи, които ще поемат по-големи отговорности за корпоративното ръководство на двете компании, с цел да излязат те от влошаващото се тяхно положение.

Това е решил Съветът на шефовете на компанията майка " Холдинг БДЖ " и желанието е било подкрепено от министъра на превоза Росен Желязков, оповестиха от БДЖ във вторник.

Така досегашните " БДЖ - Пътнически транспорти " и " БДЖ - Товарни транспорти " от сдружения с еднолична лимитирана отговорност стават еднолични акционерни сдружения. Вместо по един шеф, те ще имат препоръки на шефовете, които ще вземат решения и ще организират корпоративната политика на фирмите.

Причината за промяната е, че завършеният действен модел на работа в двете компании не е на нужното равнище, а основните финансови и обемни индикатори бележат спад. Това постанова преразглеждане на организационните структури и главните бизнес процеси и привеждането им към съвременни управнически способи, с цел да могат да отговорят на своите провокации в актуалните условия.

Според " Холдинг БДЖ " преобразуването ще разреши на товарните и пътническите транспорти да се поосвободят от административно-бюрократичната тежест, да се концентрират върху главната си активност и да станат съвременни сдружения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР