Дъщерните дружества на Томас Кук в Европа фалираха. Всички 5940

...
Дъщерните дружества на Томас Кук в Европа фалираха. Всички 5940
Коментари Харесай

„Цюрих иншурънс“ ще прибере туристите на „Томас Кук“

Дъщерните сдружения на " Томас Кук " в Европа банкрутираха. Всички 5940 туристи, които се намират в България ще могат да приберат по домовете си. Разходите се поемат от осигурител, показан от " Томас Кук ". Застрахователят е “Цюрих иншурънс”. Това разгласи на конференция министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя призна, че обстановката е извънредно тревожна и тежка за бранша. Създава се огромен проблем, обвързван с планирането на сезон 2020 година Към момента туристическото министерство има контакт с няколко страни. През идната седмица ще посетя Германия за диалози с огромните туроператорски комапании. Изключително основно е да спасим туристическия сезон 2020 година, даде обещание министърът на туризма.

" Създаваме спешен щаб и парещ телефон, а по морето към този момент има представители, които да съветват засегнатите туристи по хотелите. Съвместно с формалния представител на " Томас Кук " в България ще спомагаме за гладко връщане на туристите, с цел да сме сигурни, че ще се завърнат по домовете си “, сподели Ангелкова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР