Дървото на живота се гледа лесно, но малко хора знаят,

...
Дървото на живота се гледа лесно, но малко хора знаят,
Коментари Харесай

Дървото на живота се гледа лесно

Дървото на живота се гледа елементарно, само че малко хора знаят, че то лекува. Във всеки дом има най-малко по едно растение. Грижим се за цветята вкъщи и постоянно даже не знаем за потребните им свойства и удобното въздействие, което могат да окажат те върху здравето ни. Днес ви представяме растението красула или по-познато като дървото на живота. То се гледа елементарно, а може да ни помогне против разнообразни здравословни проблеми.

И по този начин, ето и някои от заболяванията, които можем да преборим с това растение. Ако получим херпес, би трябвало да измием листа от красула, да изцедим сока им и да мажем мястото с него на всеки 30 минути, с цел да се отървем от херпеса.
Това растение може да ни помогне и при възпалено гърло. Взимаме 10 листа красула, изцеждаме сока им и го разреждаме с към 200 мл преварена вода. Правим гаргара с разтвора няколко пъти на ден и скоро ще усетим смяната.

Растението може да ни помогне и при хемороиди. Трябва единствено да вземем няколко листа, да ги нарежем и да ги сложим върху региона. Също по този начин можем да използваме листата и с цел да се излекуваме от изгаряния, стрии и кожни рани. Само би трябвало да сменяме превръзката от листа на всеки няколко часа.
Премахване на мазоли – с цел да накарате мъчителния и противен мазол да изчезне вземете листо от лечебното дърво на живота и обелете неговата ципа.

Наложете го върху засегнатия сектор и превържете, с цел да не се мести, тъй като би трябвало да остане там за през нощта. Тази процедура се повтаря до напълното изгубване на мазола. Лечение на рани от порязване или изгаряния – трябват ви листа от растението (в взаимозависимост от размера на раната), които се намачкват на каша. Тя се постанова върху раната и се закрепя добре с бинт.

Наложения компрес се сменя на 3 часа. Лечението е с друга дълготрайност, до зарастването на раната.
Враснали нокти – вземете листо от лечебното дърво на живота, отстранете ципата му и го разрежете на 2 елементи.
Направете компрес с него върху сектора, който се е възпалил. Сменяйте компреса през няколко часа. Лечението се прекъсва, когато се възстановите.

Срещу болки в ставите и мускулите – откъсвате 5 листа от растението, измиват се добре под течаща вода и след това се смилат. Листата се слагат в стъклен съд и се заливат с 250 мл водка. Прибирате лека за 21 дни на мрачно, като понякога го разклащате. С чудотворния лек от листата на дървото на живото се мажат засегнатите сектори всяка вечер.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР