Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви пред руския външен

...
Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви пред руския външен
Коментари Харесай

Вашингтон: Намесата на Москва в изборите сериозно разклати взаимното доверие


Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън съобщи пред съветския външен министър Сергей Лавров, че намесата на Москва в президентските избори в Съединени американски щати е причина " съществено съмнение " сред двете страни. " Руската интервенция в изборите сигурно беше сериозен случай. Говорихме за това по време н а полемиката, която имахме с господин Лавров през вчерашния ден ", сподели Тилърсън пред кореспонденти, съобщи БГНЕС.

" Опитах се да му оказа помощ да разбере какъв брой сериозен е този случай и какъв брой осезаемо е нарушил връзките сред американския и съветския народ. Това сътвори огромно съмнение и би трябвало да намерим метод да се оправим с това”, означи държавният секретар на Съединени американски щати.

След срещата в Манила, той сподели, че Вашингтон ще отговори на решението на Кремъл за редуциране на американската дипломатическа задача в Москва. Държавният секретар съобщи още, че е предизвестил Русия за ответни ограничения на изгонването на американските дипломати. Те ще бъдат оповестени до 1 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР