Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че китайското правителство

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен съобщи, че китайското правителство
Коментари Харесай

ISW: След посещението на Антъни Блинкен Китай е обещал на САЩ да не помага на Русия

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че китайското държавно управление е удостоверило, че не дава и няма да дава смъртоносна помощ на Русия за потребление в Украйна. Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).

На 19 юни Блинкен заяви, че Съединените щати не са видели доказателства, които да опонират на изказванията на Пекин. Въпреки това Блинкен изрази угриженост, че китайски компании може да дават на Русия технологии, които тя да употребява във войната против Украйна.

Американският производител на отбранителна техника Lockheed Martin уточни, че е подготвен да помогне на Украйна да ръководи и поддържа изтребителите F-16 на Lockheed, в случай че страните от НАТО се съгласят да ги изпратят в Украйна.

Вестник „ Файненшъл таймс “ цитира основния действен шеф (COO) на Локхийд Мартин Франк Сейнт Джон, който декларира, че Локхийд е подготвен да построи нови F-16; да модифицира съществуващите самолети; да обезпечи образование, съоръжение и систематична поддръжка на F-16, в случай че НАТО се съгласи да достави на Украйна F-16.

Представители на Съединени американски щати и други западни страни неотдавна алармираха за нараснала подготвеност да дават на Украйна F-16, както ISW към този момент заяви.

Украинските сили организираха контраофанзивни интервенции в най-малко три бранша на фронтовата линия и реализираха триумфи на 19 юни. Руски блогър заяви, че на 19 юни украинските войски са траяли да нападат северозападно, североизточно и югозападно от Бахмут, и съобщи, че украинските сили са напреднали покрай Краснополовка (на към 12 км североизточно от Бахмут).

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр заяви в допълнение, че през миналата седмица украинските войски в направление Тавриск (Запорожие) са напреднали до седем километра и са освободили 113 кв. км територия, в това число осем обитаеми места в западната Донецка и западната Запорожка област.

Руски военни блогъри настояват, че украинските войски са атакували южно от Велика Новосилка в западната част на Донецка област.

Геолокални фрагменти, оповестени на 19 юни, удостоверяват, че украинските войски са освободили Пятихатки, на към 25 км югозападно от Орихов в Западна Запорожка област.

Военните блогъри също оповестяват за боеве южно и югозападно от Орихив денем на 19 юни.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) оцени на 19 юни, че Русия евентуално е разгърнала огромна част от групировката на силите „ Днепър “ от източния (левия) бряг на Херсонска област към направленията Запорожие и Бахмут, с цел да отговори на украинските контраофанзивни дейности през последните 10 дни.

На 19 юни съветските сили нанесоха безпилотни и ракетни удари по Южна Украйна. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са изстреляли четири крилати ракети „ Калибр “ и четири безпилотни летателни апарата „ Шахед-131/136 “ по Украйна, и съобщи, че украинската противовъздушна защита е унищожила всички безпилотни летателни апарати и ракети.

Украински публични лица оповестиха, че съветските сили са изстреляли крилатите ракети „ Калибр “ от подводница в Черно море, а безпилотните самолети „ Шахед “ – от източния бряг на Азовско море.

Свързаният с Кремъл съветски софтуерен колос Yandex твърди, че интернационалните наказания против Русия са попречили на компанията да даде на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) данни за потребителите в сходство с съветски закон за сигурността, което е довело до забележителна санкция. На 18 юни московски съд наложи санкция от два милиона рубли (приблизително 23 795 USD) на Yandex за това, че не е предоставила на ФСБ неуточнени потребителски данни от съображения за национална сигурност.

Представител на Yandex твърди, че компанията не е имала желание да нарушава съветското законодателство, само че интернационалните наказания не разрешават на Yandex да закупи, конфигурира и конфигурира задграничния хардуер и програмен продукт, нужни за съблюдаване на закона.

Преди това московски съд е наложил санкция от 400 000 рубли (приблизително 4 759 долара) на Yandex за същото нарушаване през 2022 година

Макар да не е ясно по какъв начин задграничните софтуерни артикули биха помогнали на Yandex да съблюдава съветското законодателство, обстановката демонстрира, че интернационалните наказания са засегнали някои аспекти на съветския софтуерен бранш и апарата за национална сигурност.

Основни заключения:

Украинските сили организираха контраофанзивни интервенции в най-малко три бранша на фронтовата линия и реализираха триумфи на 19 юни. На 19 юни съветските сили нанесоха удари с безпилотни самолети и ракети, ориентирани към Южна Украйна. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен заяви, че китайското държавно управление е удостоверило, че не дава и няма да дава смъртоносна помощ на Русия за потребление в Украйна. Американският производител на отбранителни артикули Lockheed Martin уточни, че е подготвен да помогне на Украйна да експлоатира и поддържа изтребителите F-16 на Lockheed, в случай че страните от НАТО се съгласят да ги изпратят в Украйна. Свързаният с Кремъл съветски софтуерен колос „ Яндекс “ съобщи, че интернационалните наказания против Русия са попречили на компанията да даде на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) данни за потребителите в сходство с съветски закон за сигурността, което е довело до забележителна санкция. Руските сили реализираха триумфи в региона на Купянск и продължиха сухопътните офанзиви по линията Сватово-Кремина. Украинските сили продължиха контраофанзивни интервенции, до момента в който съветските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви край Бахмут. Руските и украинските сили организираха лимитирани офанзиви по линията Авдийвка-Донецк и реализираха незначителни триумфи. Украинските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви по административната граница сред западната Донецка и източната Запорожка област. Украинските сили организираха лимитирани наземни офанзиви в западната част на Запорожка област. Групата „ Вагнер “ продължава да поставя старания за разширение на своя набор след забележителните загуби в Украйна. Руски източници настояват, че автомобил, в който е бил окупационен чиновник на Запорожка област, се е взривил в Симферопол, окупиран Крим.
Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР