Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Брюксел, като

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще посети Брюксел, като
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и секретарят по отбраната Джон Остин идват в България

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ще посети Брюксел, като оттова той трябваше да пътува за Словакия. От изказване на на говорителя на Белия дом Джон Кърби обаче излиза наяве, че Блинкън е поискал да бъде добавена още една дестинация и това е България. 

Държавният секретар ще бъде съпроводен от секретаря по защитата Лойд Остин. Двамата отпътуват във вторник за Брюксел, където ще участват на среща на НАТО, след което следва визитата им в Словакия и България.

В София Остин ще се срещне с военни и цивилни водачи, се споделя в известие на Пентагона, без да се дaват повече детайлности за дневния  ред.

Идеята на визитата е да се поддържат съдружниците в НАТО, до момента в който бушува война по източните й граници в Украйна, написа още в позицията на  Пентагона от понеделник.

Тази вечер стана ясно и че министър председателят на България Кирил Петков е имал разговор с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. 

Проведох телефонен диалог с вицепрезидента на Съединените американски щати. Тя благодари на българското държавно управление за филантропичната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната.
— Kiril Petkov (@KirilPetkov)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР