Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с израелски

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се срещна с израелски
Коментари Харесай

Блинкън: Израел трябва да привлече под отговорност заселниците-екстремисти от Западния бряг

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън се срещна с израелски водачи тази заран при четвъртото си посещаване в Израел от 7 октомври , оповестява Би Би Си.

Блинкън акцентира, че Израел би трябвало да предприеме незабавни стъпки, за да подведе под отговорност екстремистките еврейски заселници за насилието против палестинците в окупирания Западен бряг .

Държавният секретар Блинкън удостовери още веднъж поддръжката на Съединени американски щати за " правото на Израел да се пази от терористично принуждение " , като в същото време зачита интернационалното филантропично право , сподели Белият дом.

Но, както се акцентира в изказването, Блинкен прикани Израел да " вземе всички вероятни ограничения, с цел да избегне щети за цивилните ".

" Държавният секретар акцентира нуждата от разглеждане на потребностите от филантропична и гражданска отбрана в южната част на Газа преди каквито и да било военни интервенции там и прикани за незабавни стъпки за държане на екстремистките заселници виновни за насилието против палестинците на Западния бряг ", се споделя в изказване на Държавния департамент.

В сряда две палестински момчета на 8 и 14 години бяха убити по време на навлизане на израелската войска в град Дженин в окупирания палестински Западен бряг.

Голяма част от вниманието в този момент е ориентирано към обстановката в Газа, само че на Западния бряг десетки палестинци бяха убити при конфликти с израелските сили за сигурност от 7 октомври.

Организация на обединените нации уточни цифрата на 238 убити палестинци (включително 63 деца), добавяйки, че от тях 229 са били убити от израелските военни, осем от израелски заселници, а в един случай не е ясно дали индивидът е от военните или от заселници.
 Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа
Блинкън дойде в Израел, търси удължение на примирието в Газа

След последната група освободени от двете страни в спора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР