Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес пристигна в Тел

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън днес пристигна в Тел
Коментари Харесай

Блинкен кацна в Тел Авив. Ще се опита да освободи отвлечените от Хамас заложници

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън през днешния ден дойде в Тел Авив, като това посещаване е част от обиколката му в Близкия изток, целяща да покаже солидарността на Вашингтон с Израел след офанзивата на палестински бойци от " Хамас ", предадоха международните организации.

 

Най-високопоставеният американски посланик също по този начин ще се опита да обезпечи освобождението на отвлечените от " Хамас " заложници – някои от които са американци, както и да контракти установяването на коридори за безвредно евакуиране на цивилни от гъстонаселения анклав Газа преди допустима израелска сухопътна атака.

 

Блинкън на следващия ден ще се срещне с палестинския президент Махмуд Абас, заяви палестинският министър по гражданските въпроси и секретар на Изпълнителния комитет на Организацията за избавление на Палестина Хюсеин Ал Шейх, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Официалният представител написа в своя обява в обществената мрежа " Екс " (доскоро " Туитър " ), че " като част от денонощните старания на палестинското управление за преустановяване на опустошителната война " палестинският водач пък през днешния ден ще се срещне с краля на Йордания Абдула Втори в Аман. " За петък е планувана и среща на президента с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън ", добавя Ал Шейх.

 

Според американски формален представител посланик номер едно на Съединени американски щати на следващия ден ще се срещне в Аман с палестинския президент Махмуд Абас и с йорданския крал Абдула Втори, показва Франс прес.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР