Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и колегите му

...
Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и колегите му
Коментари Харесай

Блинкен не успя да договори обща позиция с арабските държави относно Израел и Хамас

Държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкен и сътрудниците му от Египет и Йордания се съгласиха, че е належащо да се положат повече старания за отбрана на палестинските цивилни в Газа. Те обаче не реализираха обща позиция по въпроса за възможното преустановяване на огъня. Блинкен зае позицията, че това би било контрапродуктивно, и даде ясно да се разбере, че най-далеч би стигнал в поддръжка на филантропична пауза, която да даде време за доставка на филантропични материали и извеждане на цивилните от Газа.
Нашето мнение е, че едно преустановяване на огъня в този момент просто би разрешило на Хамас да се прегрупира и да повтори това, което направи на 7 октомври. И не е нужно да вярвате на думите ми. Само преди няколко дни почитан чиновник на Хамас съобщи, че желанието им е да създадат същото още веднъж и още веднъж. Никой от нас не би приел това.
Антъни Блинкен, държавен секретар на Съединени американски щати

От своя страна министрите на външните работи на Йордания и Египет приканиха за неотложно преустановяване на огъня сред Израел и Хамас.
Що се отнася до въпроса за преустановяване на огъня. Нашата позиция е, че прекратяването на огъня е неотложно, с цел да се оправим с последствията, филантропичните последствия от този спор. И считаме, че оправянето с другите съставни елементи на тази рецесия също би трябвало да бъде решено по подобаващ метод.
Айман Сафади, заместител министър-председател и министър на външните работи на Йордания

От сряда насам към 1100 души са напуснали линията Газа през контролно-пропускателния пункт Рафа по силата на съглашението сред Съединените щати, Египет, Израел и Катар, който посредничи с Хамас.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР