Държавният глава ще започне консултации с парламентарните групи за връчване

...
Държавният глава ще започне консултации с парламентарните групи за връчване
Коментари Харесай

Радев ще започне консултации за ново правителство след като Петков подаде оставката на кабинета в НС

Държавният глава ще стартира съвещания с парламентарните групи за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление откакто министър-председателят подаде оставката на настоящото държавно управление в Народното събрание в сходство с член 89 от Конституцията.

Това обявиха от администрацията на президента Румен Радев в отговор на журналистически въпроси, съобщи Българска национална телевизия.

Чл. 89, алинея 2 от Конституцията на Република България гласи:

„ Когато Народното събрание гласоподава съмнение на министър-председателя или на Министерския съвет, министър-председателят подава оставката на държавното управление. "

Ако съставим мандат, ще бъде разисквано кой ще бъде министър председател. Допускам че може да не е Кирил Петков, само че мощно се колебая. Нека не спекулираме с тази тематика. Има доста вероятни кандидатури, в това число и на Никола Минчев. Важно е да забележим дали този парламент е привършен или има какво още да даде, зави през днешния ден финансовият министър в оставка Асен Василев.

Премиерът в оставка Кирил Петков завърши присъединяване си в българската политика бързо и безславно. Това сподели пред публицисти на влизане в Народното събрание водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР