Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на

...
Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на
Коментари Харесай

Румен Радев връчи на Цветана Манева почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев връчи почетния знак на президента на Цветана Манева. Отличието е във връзка 80-ата годишнина на актрисата за нейния принос за развиването на театралното и филмовото изкуство, както и за нейните заслуги в одобряването и развиването на българските обичаи в актьорското майсторство.

" Тежкият миг, в който актьорите се разделят с специалността си, постоянно е обвързван с едно физическо безсилие ", уточни Манева.

" Дарбата е даденост, а геният е работа. Приемам този плакет като оценка за моя труд, който се оказа, че е над половин век. Имам нужда да кажа благодаря на всички хора, с които съм работила ".

Президентът Румен Радев уточни, че с течение на годините публиката е съумяла да опознае Цветана Манева освен като артист, само че и като човек:

" Интелигентна, взискателна към себе си, само че и към другите, преминаваща философски през тестванията, любознателна, провокативна, свободолюбива, което може да се заключи напълно малко - Цветана Манева - стандарт и класа ".

Цветана Манева отпразнува 80-годишния си юбилея на 30 януари и по този мотив на следващия ден в Младежкия спектакъл ще има особено зрелище, озаглавено " Честит рожден ден, Цветана ", в което ще се включат доста нейни сътрудници артисти.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР