Министерството на външните работи на Германия привика изпълняващия длъжността шарже

...
Министерството на външните работи на Германия привика изпълняващия длъжността шарже
Коментари Харесай

Германия разкри руските военни като Fancy Bear

Министерството на външните работи на Германия привика изпълняващия длъжността шарже д`афер на съветското посолство в отговор на съветската хакерска атака против СДП предходната година . Атаката се случи при започване на предходната 2023 година Шарже д`аферът е свикан за през днешния ден по обяд, заяви представител на немското външно министерство. Призоваването е дипломатически сигнал, с цел да се " даде ясно да се разбере на Москва , че не одобряваме това държание, ясно го осъждаме и си резервираме правото да наложим последици ".

Въз основа на надеждна информация от немските разследващи служби дейностите на кибергрупата APT28 могат да бъдат съответно приписани на съветското военно разузнаване (ГРУ) , сподели представителят на държавното управление Волфганг Бюхнер. Кампанията е била ориентирана и против държавни организации и компании в областта на логистиката, защитата, аерокосмическата промишленост, ИТ услугите, фондации и асоциации. " Тя беше ориентирана против цели в Германия и други европейски страни, както и против цели в Украйна ", отсече Бюхнер.

Хакерската група APT28, по-известна като Fancy Bear , е виновна и за хакерската атака против Бундестага през 2015 година

Волфганг Бюхнер уточни и че немското държавно управление изрично осъжда повтарящите се и неприемливи хакерски атаки от страна на следени от съветската страна субекти . То още един път приканва Русия да се въздържа от сходни дейности. " Германия е решена да работи със своите европейски и интернационалните сътрудници за противопоставяне на сходни хакерски атаки. "

Почти по едно и също време с оповестените дейности в Германия външният министър Аналена Бербок, която се намира на посещаване в Австрия, също заяви, че съгласно немското разузнаване миналогодишната хакерска атака против на управлението на Социалдемократическата партия на Германия е осъществена от хакери на съветското военно разузнаване.

" Днес можем ясно да свържем тази хакерска атака предходната година с групата APT28, която се управлява от съветското военно разузнаване. С други думи, това беше спонсорирана от страната офанзива против Германия в киберпространството, тя е изцяло неприемлива и няма да остане без последици ", сподели Бербок.

Не за първи път в Министерството на външните работи на Германия, с цел да обсъдят ограничения по отношение на хакерски офанзиви. Това се случи и през 2020 година откакто стана ясно, че съветски хакери и след офанзивата против немския парламент през 2015 година

Припомняме, предходната година звеното на Европейския съюз за реагиране в региона на компютърната сигурност (CERT-EU) означи вест от немски медии, че началник на SPD е бил обект на хакерска атака през януари 2023 година, " което е довело до допустимо откриване на данни ". От CERT-EU разясниха, че има " съответни признаци " за съветска връзка за тази хакерска офанзива.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР