Държавният глава Румен Радев ще вземе участие в официалната церемония

...
Държавният глава Румен Радев ще вземе участие в официалната церемония
Коментари Харесай

Румен Радев ще участва в откриването на междусистемната газова връзка България-Сърбия в Ниш утре

Държавният глава Румен Радев ще вземе присъединяване в формалната гала по въвеждане в употреба на междусистемната газова връзка България-Сърбия в Ниш на следващия ден.

Радев ще бъде на работно посещаване в Сърбия по покана на своя сръбски сътрудник Александър Вучич , с който ще организира двустранна среща. В събитието ще взе участие и президентът на Азербайджан Илхам Алиев .

В началото на февруари тази година президентите на България и Сърбия сложиха начало на строителните действия на българска територия по създаване на интерконектора сред двете страни. Междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) е с обща дължина от 170 км с трасе от Нови Искър, България, до Ниш, Сърбия, от които 62 км са на българска територия.

В петък министър председателят акад. Николай Денков , енергийният министър Румен Радев и изпълнителният шеф на „ Булгартрансгаз “ Владимир Малинов инспектираха оборудванията по междусистемната газова връзка България-Сърбия на газоизмервателна станция „ Калотина “ .

Акад. Денков съобщи, че интерконекторът дава опция при положение на рецесия, България да получи природен газ от западна посока, като, по думите му, това обезпечава многообразие и благоприятни условия. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР