Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир

...
Държавният глава Румен Радев отправи покана до руския президент Владимир
Коментари Харесай

Логиката победи - президентът Радев покани Путин за честванията на Освобождението

Държавният глава Румен Радев насочи покана до съветския президент Владимир Путин да посети нашата страна за честванията на 140-ата годишнина от Освобождението ни. Това е най-естествената дипломатическа стъпка, освен това нужна и предстояща.

След дълги години наложена под непознат диктат и изпълнявана от послушни елити застоялост в връзките ни с Русия идва време България още веднъж да образува сама дейна и суверенна външна политика. Ние можем да честваме националните си празници съгласно своята традиция, с посетители, които ние решим да поканим!

Тази аудиенция отразява по едно и също време историческата правдивост, националната воля и нуждата от нов подтик в българо-руските връзки.

Посещението на Владимир Путин у нас ще е естествената кулминационна точка на юбилея на нашата възродена държавност. Ще бъде и дипломатически удар в десетката - България има упоритостта да е мост на Европейския съюз към страни - фактор в актуалния многополюсен свят, с които имаме обичайни връзки.

А Русия е точно такава страна - поради нашите специфични връзки, скрепени от обща история, религия и нематериалност. За това визитата на Путин е значимо и в подтекста на идното българско председателство на Европейския съюз ще е в интерес на българския народен интерес. Въпрос на кураж и стратегическо мислене на ръководещите е да употребяват тази опция.

Президентът Радев го направи, на ход за свои начинания по отношение на честванията са министър председателят, държавното управление, парламентарните водачи.

Със сигурност грантовите русофоби ще впрегнат и сили, и средства, с цел да провалят празника, само че няма да съумеят! Защото България ще празнува своето Освобождение, което идва с края на Руско-турската война, а не някаква друга или друга причина!

Руският народ и съветската страна са вдъхновителите на тази война, те са носителите на славянската и православната взаимност и всеотдайност, станали основата на българската независимост, самостоятелност и суверенитет.

Руският държавен водач е естественият посетител на България и българското общество ще го приветства горещо!

Източник: Светлана Шаренкова, Епицентър

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР