Започва кампанията за вота 2 в 1Предизборната кампания за вота

...
Започва кампанията за вота 2 в 1Предизборната кампания за вота
Коментари Харесай

Започва кампанията за вота 2 в 1

Започва акцията за вота 2 в 1
Предизборната акция за вота 2 в 1 стартира публично в 0 часа тази нощ. Припомняме, че на изборите на 9 юни, България избира своите представители в Народното събрание и европейският парламент. Официално акцията завършва на 7 юни, а 8 юни е ден за размисъл.
За вота на българите ще се борят 20 партии и 11 обединения които би трябвало да излъчат новите 240 депутати в Народното събрание, както и 17 български представители в Европейския парламент.
Преди дни Централната изборна комисия (ЦИК) дефинира номерата в бюлетината на партиите и обединенията посредством чоп. Изтеглените номера за европейския избор се резервират и за парламентарния, в случай че обединенията се явяват с едно и също название.
На 14 май изтича срокът, в който българите, които ще бъдат отвън страната на 9 юни или живеят в чужбина, ще могат да подават заявки за гласоподаване.
Сред посочените от социологическите организации като обединения, които ще участват в идващия парламент най-голямата парламентарно показана партия в 49-ото Народно заседание ГЕРБ ще се яви на изборите “2 в 1 ” с номер 22 в бюлетината, а “Продължаваме смяната – Демократична България ” с номер 14. На изборите на 9 юни Движение за права и свободи ще се яви с номер 28, “Възраждане ” с 12, а “БСП за България ” с номер 24. Номер 1 жребият отреди на “Има подобен народ ”.
Според социолозите в бъдещия Народното събрание няма да има пренареждане на обединенията.
Всички шест, които в 49-ото Народно заседание прескочиха 4-процентната преграда още веднъж ще са в Народното събрание. Очаква се обаче ниска изборна интензивност на вота, както беше на локалните избори през есента. Причината – на гласоподавателите се отразяват най-вече сгъстеният цикъл на осъществяване на избори, който не трансформира политическата обстановката, обществените кавги и провеждането на изборите през летния сезон.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР