Държавният глава Румен Радев коментира критиките от последните дни по

...
Държавният глава Румен Радев коментира критиките от последните дни по
Коментари Харесай

Радев: Българската позиция е еднозначна - няма да изпращаме оръжие и боеприпаси на Украйна

Държавният глава Румен Радев разяснява рецензиите от последните дни във връзка с позицията на България да не изпраща оръжие на Украйна . Той отговори и на упреците, че служебното държавно управление не извършва решението на Народното събрание за изпращане на военна помощ. Пред БНР някогашният министър председател Иван Костов съобщи, че по този метод се узурпира властта.

България ще е показана от президента Румен Радев

„ Господин Костов очевидно е не запомнил българската Конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване България беше разпродадена на безценица. Българската позиция е ясна и еднопосочна - ние няма да изпращаме оръжие и муниции “, сподели Радев.

За bTV Иван Костов изясни, че в книгата си в детайли е описал процесите при приватизацията.

„ Това което ние сме получили, продавайки предприятията - сумата, е по-голяма в сравнение с стройността им, избрана от Световната банка и държавното управление на Жан Виденов “, сподели Костов.

ГЕРБ с крити към Политическа партия, Българска социалистическа партия и „ Възраждане “, ПП-ДБ повдигат тематиката за военното-техническа помощ, а от Българска социалистическа партия упорстват за мир

А в случай че частният бранш разполага със снаряди президентът напомни:

„ Междуведомствената комисия би трябвало да изисква документ за краен консуматор и би трябвало да е ясно и ние би трябвало да знаем, че тези снаряди отиват в нашите европейски сътрудници и съдружници “, сподели президентът.

Румен Радев изясни, че изпращането на остаряла бойна техника в Украйна против приемането на НАТО-вско съоръжение в този миг не е гратис. 

Това е единственото, което ги интересува, когато се приказва за Българската войска - по какъв начин незабавно да си даде оръжията, сподели президентът

„ Това не са безвъзмездни триъгълни покупко-продажби, това са облекчения. Те не вземат решение въпроса с защитата на българското въздушно пространство “, добави Радев. 

Цените на двете предложения за заместващи изтребители - от приземяването на МиГ-29 до идването на Ф-16 „ няма да се харесат на националните избраници ", сподели още президентът.

Страната ни е закъсняла за така наречен триъгълни покупко-продажби – подмяна на остаряло съветско въоръжение с съвременно, сподели още той

А по покана на американския президент Джо Байдън Румен Радев взе присъединяване във втората среща на върха за народна власт. Радев е откроил рисковете пред демократичните правила и правовия ред, произлизащи от войната и е подчертал нуждата от съдействие в противодействието на корупцията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР