Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган заяви, че страната му

...
Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган заяви, че страната му
Коментари Харесай

Ердоган:Турция е в период на прераждане, случаят Хашоги трябва да се изясни

Държавният глава на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че страната му се намира в навечерието на нов интервал като нация, представен от локалната преса.
" Това е интервал на прераждане, интервал на ново издигане “, разяснява турският президент по време на тирада на гала по откриването на централата на „ Младежката фондация на Турция “ в Истанбул.
" През последните 16 години правата на всяка обособена персона, етническа или религиозна общественост не са намалели и никой не се е намесвал в живота им “, тъй като е основана среда, в която никой не е дискриминиран поради избори си на облекла или външен тип ", твърди още турският водач.
„ Опитваме се да вдигнем бариерите сред младежите и техните фантазии “, увери Ердоган и изиска да бъде осъществен на процедура „ великият турски блян “, който „ е обвързван с района, само че несъмнено не обвързван с експанзионизъм “.
Турският президент е провел телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп във връзка със случая с убития публицист Джамал Хашоги, заяви канцеларията на турския държавен глава.
Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп са постигнали единодушие, че убийството на журналиста Джамал Хашоги в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, би трябвало да бъде осветлено. Турският президент даде обещание да разкрие детайлности за следствието във вторник.
Междувременно турски медии оповестиха, че годеницата на Хашоги ще бъде неразделно охранявана през цялото денонощие. Служебната защита на Хатидже Дженгиз ще се обезпечава от Истанбулското валийство. Годеницата на Хашоги, която е турска гражданка, е подала недоволство, че животът ѝ е под опасност.
Двамата президенти разискали също съдействието в битката с тероризма, неотдавнашното освобождение от Анкара на американския свещеник Андрю Брънсън и войната в Сирия
Първоначално президентът на Съединени американски щати дефинира като достоверна версията на Саудитска Арабия за гибелта на журналиста Джамал Хашоги. Сега загатва за " неистини " на Рияд, съобщи AFP.
" Очевидно е имало илюзия и неистини ", съобщи Тръмп в изявление за в. " Washington Post " - вестникът, на който сътрудничеше Хашоги.
" Техните версии са доста разпокъсани ", добави той, визирайки версиите на саудитците.
В миг, в който Тръмп е подложен на възходящ напън вкъщи, с цел да работи против Саудитска Арабия, в изявлението той на няколко пъти приказва за значимостта на икономическите връзки сред двете страни и за ролята на саудитския престолонаследник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР