Държавният Фонд на фондовете (ФнФ), имаща за цел да управлява

...
Държавният Фонд на фондовете (ФнФ), имаща за цел да управлява
Коментари Харесай

Фондът на фондовете отпуска 685 млн. лв. за иновации и енергийна ефективност

Държавният Фонд на фондовете (ФнФ), имаща за цел да ръководи и структурира финансови процеси, идващи от европейски стратегии за безплатно финансиране и определени финансови медиатори, организира неофициална среща, на която обясни структурата на своята работа.

Основните акценти на събитието бяха рисковете, които покрива фонда при финансиране на нови компании, секторите, които подкрепя и процеса на структуриране на финансови принадлежности и тяхната успеваемост. Фондът е договорил четири финансови съглашения с четири оперативни стратегии за над 1 милиарда лв.. До момента 60% от посочения запас са усвоени.

Според изследвания, при равни условия, доста по-ефективни са фирмите, които употребяват финансови принадлежности при стартирането си, в сравнение с тези, които употребяват единствено безплатно финансиране от европейски стратегии. Стратегията на работа на Фонда на фондовете се базира на правилото на "рециклирането ", т.е. възвръщаемостта на вложения капитал назад и включването му в следващи вложения.

Ръководителят на звеното "Финансови принадлежности " Камен Славов акцентира, че по никакъв начин не е ужасно да се подкрепят общински планове и работата на ФнФ е вложила в редица такива, обвързани с общинската инфраструктура на област София и градове в Южна България, както и във ВиК бранша на Смолян и Добрич да вземем за пример.

Прилагането на финансови принадлежности облекчава компликациите, изпитвани от предприятията при търсене на налично като цена финансиране, обвързвано с равнището на риск, на което ги дефинират банките, както и с невъзможността им да показват задоволително обезпечения. В тази връзка, финансовия инструмент непосредствено ще способства за възстановяване на достъпа на целевите предприятия до външно финансиране при преференциални условия.

Кредитирането е ориентирано към компании от съвсем всички браншове на стопанската система, като подчертава в две стратегически за страната посоки. Първото е ориентирано към планове, свързани с нововъведения - Информационни и информационни технологии (ИКТ), фармация и биотехнологии, мехатроника, нано и чисти технологии, изобретателни и рекреативни промишлености. Втората цел на схемата е финансиране на планове в областта на енергийната успеваемост. Ресурсът, възложен от Фонда на фондовете, разрешава основаването на нов портфейл в размер на най-малко от 685 милиона лв. – надлежно 293 млн. лева за нововъведения и 392 млн. лева за енергийна успеваемост.

Бяха показани и 3 сполучливи плана от крайни консуматори, получили финансиране от ФнФ в разнообразни сфери. Първият- в региона на даване на електрически автомобили за краткотрайно прилагане в градска среда и построяването зарядни станции за електрически автомобили. Следващите два осъществили плана, които споделиха опита си, бяха със обществена устременост. Единият от стартъпите дава опция за обезпечаване на работни места на хора със зрителни нарушавания, а другият подкрепя работата на бизнесмени под 29 години,в построяването на център за ментална аритметика на деца.

Бъдещите цели по отношение на сферите на подкрепяне посредством финансови принадлежности, които един от мениджърите на Фонда очерта, са в областта на блокчейн и финтех технологиите, както и на изкуствения разсъдък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР