Държавният департамент на САЩ в администрацията на Джоузеф Байдън, който

...
Държавният департамент на САЩ в администрацията на Джоузеф Байдън, който
Коментари Харесай

„Ню Йорк таймс” сглоби кабинета на Джо Байдън

Държавният департамент на Съединени американски щати в администрацията на Джоузеф Байдън, който разгласи успеха си на изборите, може да бъде управляван от Уилям Бърнс, който беше дипломат на Съединени американски щати в Русия през 2005-2008 година, заяви в „ Ню Йорк таймс”, който разгласява лист с евентуални претенденти за управителни длъжности в новата администрация.

Бърнс, който в този момент е президент на частната организация с нестопанска цел Carnegie Endowment for International Peace, преди този момент е бил помощник-държавен секретар на Уорън Кристофър и Мадлин Олбрайт, а през 2011-2014 година е служил като заместител държавен секретар. За този пост може да бъде издигната също Сюзан Райс, някогашен асистент по националната сигурност в администрацията на президента Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият, или сенатор Крис Кунс, член на комисията по външни връзки на Сената, който „ Ню Йорк таймс” назовава един от най-близките другари на Джоузеф Байдън.



Централното разследващо ръководство (ЦРУ) може да бъде ръководено от Том Донилън, който е бил асистент на президента по националната сигурност в администрацията на Обама. Донилън, отбелязва вестникът, работи с Байдън от 1987 година, когато Байдън се кандидатира за първи път. Потенциалните претенденти за поста началник на Централно разузнавателно управление на САЩ включват Аврил Хейнс, която е била заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ и заместник-помощник на президента по националната сигурност, и Майкъл Морел, някогашен заместник-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ.

Медията показва като претенденти за поста шеф на националното разузнаване Сюзън Гордън, някогашен заместник-директор на националното разузнаване в администрацията на Тръмп, която работи в разузнаването от 40 години, както и Лиза Монако, консултант по вътрешна сигурност в администрацията на Обама.

Вестникът показва Антъни Блинкен, някогашен заместник-държавен секретар на Съединени американски щати по време на администрацията на Обама, като претендент за поста асистент на президента по националната сигурност. Според вестника сенаторът Тами Дъкуърт от Илинойс, която взе участие в бойните дейности в Ирак през 2004 година и загуби двата си крайници при хеликоптерна злополука, може да бъде номинирана за поста на министър на защитата на Съединени американски щати.

В администрацията на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият тя е била помощник-секретар по въпросите на ветераните. Вестникът показва някогашната заместник-министър на защитата по политически въпроси Мишел Флорной, която е била консултант в предизборния щаб на Байдън, като различен претендент за поста. „ Ню Йорк Таймс” показва губернатора на щата Вашингтон Джей Инсли, който е предложил самодейност за затваряне на всички електроцентрали, работещи на въглища, до 2030 година, нуклеарния физик Ърнест Мониц, който е бил министър на енергетиката в администрацията на Обама и някогашния заместник-министър на енергетиката в администрацията на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият Елизабет Шерууд-Рандал, която ръководеше ръководството за нуклеарна сигурност.

Министерството за вътрешна сигурност може да бъде управлявано от сенатора от Флорида Вал Демингс, който е бил началник на полицията в Орландо, Флорида и има 27 години опит в правоприлагането, или Алехандро Майоркас, който е взел участие в договаряния с Куба по време на администрацията на Обама.

Според прогнозите на „ Ню Йорк таймс” кандидатите за поста на общоприет прокурор могат да бъдат основният прокурор на Калифорния Хавиер Бисера, някогашният сенатор от Алабама Дъг Джоунс, ръководителят на Демократичния народен комитет Том Перес или някогашният заместник-министър на правораздаването в администрацията на Барак Обама  Барак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на Съединени американски щати. Роден е на 4 август 1961 година в Хавай. Той е първият Сали Йейтс.

Както отбелязва „ Ню Йорк таймс” когато номинира претенденти за министерски постове, Джоузеф Байдън би трябвало, от една страна, да успокои лявото крило на Демократическата партия, а въпреки това, да получи поддръжка от републиканците, които евентуално ще имат болшинство в Сената и затова Байдън евентуално ще включи някои републиканци в своя кабинет за възстановяване на връзките с тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР