Държавният департамент на САЩ отбеляза в петък първата годишнина от

...
Държавният департамент на САЩ отбеляза в петък първата годишнина от
Коментари Харесай

Нови мащабни санкции от САЩ за Русия на годишнината от началото на войната

Държавният департамент на Съединени американски щати означи в петък първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна, като разгласи наказания против повече от 50 висши съветски публични представители, в това число министри, десетки губернатори и районни ръководители, съобщи Ройтерс. Вашингтон постанова наказания и против редица други съветски публични представители и организации, а също визови ограничавания за 1219 съветски военнослужещи.

Руски политици, банки и компании, свързани с основни браншове, само че също и министри, предприемачи и военни попадат в санкционния лист на Съединени американски щати против Русия. Вашингтон постанова глобите в съгласие със съдружниците си от Г-7, съобщи Франс прес.

Тридесетина физически лица и компании от европейски страни, като Швейцария, Италия, Германия, Малта и България също са глобени, тъй като са упрекнати, че са помогнали за заобикалянето на към този момент наложени наказания на Русия посредством доставка на военно съоръжение за нея. Техните активи в Съединени американски щати са замразени.

На уеб страницата на министерството на финансите на Съединени американски щати, в което в детайли се показват глобите, се загатва и името на българската компания, която влиза в санкционния лист. Това е основаната в София компания Taerio International.

Сред глобените са висши сътрудници на президента на Русия Владимир Путин. Санкции са оповестени против заместник-председателя на съветското държавно управление Татяна Голикова, водещата телевизионна журналистка и пропагандист от главния канал на държавната телевизия “Россия-1 ” Олга Скабеева, както и Олег Романенко, който бе назначен да управлява Запорожката атомна електроцентрала в Украйна като общоприет шеф на “Експлоатиращата организация на Запорожката АЕЦ ” след завладяването й от съветските войски.

Всички са обект на ограничавания по силата на изпълнителна заповед, която утвърждава “санкции предвид на избрани нездравословни непознати дейности ” на съветското държавно управление, заяви американският Държавен департамент. Според глобите каквато и да било благосъстоятелност в Съединени американски щати на посочените в листата или благосъстоятелност, следена от тяхно име от американски жители се блокира.

Държавният департамент на Съединени американски щати вкарва наказания против ръководителите на десетки области в Русия, както и против девет съветски министри.

Под глобите попадат министърът на спорта Олег Матицин, министъра на културата Олга Любимова, министърът на цифровото развиване, известията и всеобщите връзки Максут Шадаев, министърът на естествените запаси и екологията Александър Козлов, министърът на науката и висшето обучение Валери Фалков, министърът на труда и обществената отбрана Антон Котяков, както и министърът по гражданската защита, изключителните обстановки и ликвидирането на следствията от стихийните бедствия Александър Куренков и министърът по развиването на Далечния изток и Арктика Алексей Чекунков.

В санкционния лист наред с други имена са губернаторите на Архангелска област Александър Цибулски, и на Нижегородска Глеб Никитин, както и губернаторите на Хабаровския край Михаил Дегтярьов, на Приморския край Олег Кожемяко и на Краснодарския край Вениамин Кондратев.

Руският металургичен и миннодобивен бранш са измежду засегнатите от “най-значимите наказания до през днешния ден ” на американското министерство на финансите, съобщи Асошиейтед прес.

Новата стъпка на Съединени американски щати, координирана със съдружниците от Г-7, има за цел да накаже 250 лица и компании, блокира финансово банки, търговци на оръжие и софтуерни компании, свързани с производството на оръжия, като се насочва и към хипотетични избягващи глобите лица и компании от ОАЕ до Швейцария.

В новия пакет от наказания са и десетина съветски финансови институции, в това число най-голямата недържавна социална банка, вносители на микроелектроника и производители на въглеродни нишки, основно значим материал за отбранителните системи. Под наказания попадат влизащите в състава на съветската държавна корпорация “Росатом ” три дъщерни предприятия, едно от които се намира в Чешката република, както и други съветски компании и научно-изследователски институти.

Съединени американски щати ще наложат мито от 200% върху вноса на алуминий и алуминиеви производни артикули, които са създадени в Русия от 10 март 2023 година, заяви в петък Белият дом, съобщи Ройтерс.

Министерството на търговията на Съединени американски щати постанова и ограничения за надзор върху износа против Беларус, Иран и други страни при последните си стъпки по отношение на нахлуването на Русия в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на оповестено през днешния ден известие във федералния указател.

Над 30 страни, които съставляват повече от половината от международната стопанска система, към този момент са наложили невиждани наказания против стопанската система на Русия, трансформирайки я в най-силно глобената страна в света, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР