Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване

...
Държавният департамент на САЩ обяви началото на Програмата за разнообразяване
Коментари Харесай

САЩ отварят лотарията за зелена карта за 2023-а

Държавният департамент на Съединени американски щати разгласи началото на Програмата за нашарване на имигрантския поток (DV) за 2023 година, оповестиха от американското посолство в София.

Всяка година Програмата за нашарване на имигрантския поток, по-полулярна като " лотария за зелена карта ", планува до 55 000 имигрантски визи за хора от страни с невисок % на имиграция в Съединени американски щати. Участниците в програмата би трябвало да дават отговор на съответни условия, а визите се издават на изтеглените на инцидентен принцип всред всички участници.

Кандидатите могат да подават поръчки за присъединяване в програмата DV-2023 по електронен път на адрес от 19 ч. българско време в сряда на 6 октомври 2021 година до 19 ч. българско време във вторник на 9 ноември 2021 година Няма да се одобряват поръчки, които са подадени по-късно от регистрационния интервал или по пощата. Няма такса за регистрация в програмата.

Законът позволява единствено една поръчка за всеки участник за всеки регистрационен интервал. Кандидатите, които са изпратили повече от един формуляр, няма да имат право на виза по програмата DV. Възможно е обаче брачен партньор и брачна половинка да подадат по един обособен формуляр, като включат в него своя сватбен сътрудник, в случай че и двамата дават отговор на условията.

Тъй като е допустимо някои от първите 55 000 изтеглени да не дават отговор на изискванията за виза или да не продължат с присъединяване си в програмата, ще бъдат изтеглени повече от 55 000 поръчки за присъединяване, изясняват от посолството. Това също значи, че няма да има задоволителен брой визи за всички, които са били изтеглени в началото. След като всичките 55 000 визи бъдат издадени, програмата ще завърши. Възможно е визовите номера да бъдат изчерпани преди септември 2023.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР