Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение към всички американски граждани

...
Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение към всички американски граждани
Коментари Харесай

Тревога в Барселона, полицията издирва мароканец по подозрение в тероризъм


Държавният департамент на Съединени американски щати издаде предизвестие към всички американски жители в Барселона да бъдат деликатни и внимателни по време на коледните и новогодишните празници поради опция от терористични офанзиви, съобщи испанското издание El Pais. В пост в формалния профил на Държавния департамент на Съединени американски щати в обществената мрежа Twitter се предизвестява жителите на страната да бъдат извънредно деликатни по бул. " Ла Рамбла ", където през август 2017 година при нахлуване с бус бяха убити 16 души, а десетки бяха ранени. " Бъдете нащрек и внимателни в региона на барселонския бул. " Ла Рамбла " за придвижването на коли, в това число бусове към коледните и новогодишните празници. Терористите може да нападат без никакво предизвестие, нападайки туристически дестинации, транспортни центрове и други публични зони ", написа в известието. Съобщението подвигна на крайник управляващите в испанския град. Полицаите търсят човек, който може да бъде обвързван с планирането на евентуални офанзиви. По непотвърдени данни търсеният е към 30-годишен мароканец, който има удостоверение за ръководство на бусове или рейсове. Униформените в Барселона ревизират водачите на рейсове в центъра на града. Мерките за сигурност около празниците ще бъдат засилени.
Държавният департамент на Съединени американски щати издаде предизвестие към всички американски жители в Барселона да бъдат деликатни и внимателни по време на коледните и новогодишните празници поради опция от терористични офанзиви, съобщи испанското издание El Pais.

Особено внимание се обръща на улица „ Ла Рамбла “ в центъра на града, където през август 2017 година при нахлуване с бус бяха убити 16 души, а десетки бяха ранени.

" Терористите може да нападат без никакво предизвестие, нападайки туристически дестинации, транспортни центрове и други публични зони ", се споделя в известието на американския департамент.

Същевременно стана ясно, че полицията в каталунската столица търси човек, който може да бъде обвързван с планирането на евентуални офанзиви. По непотвърдена информация става въпрос за 30-годишен мароканец, който има удостоверение за ръководство на бусове или рейсове. Униформените в Барселона ревизират водачите на рейсове в центъра на града. Мерките за сигурност около празниците ще бъдат засилени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР