Държавният архив на САЩ публикува още 676 документа от делото

...
Държавният архив на САЩ публикува още 676 документа от делото
Коментари Харесай

Държавният архив на САЩ разсекрети още документи за убийството на Кенеди

Държавният списък на Съединени американски щати разгласява още 676 документа от делото за убийството на 35-ия американски президент на страната Джон Кенеди, съобщи Българска телеграфна агенция.

Голяма част от оповестените тази седмица материали са били направени от Централно разузнавателно управление на САЩ, а останалите от министерствата на обраната и правораздаването, Конгреса и Държавния списък. В записките е включена и стенограма от прихванатия телефонен диалог сред Лий Харви Осуалд с представители на руското посолство в Мексико след покушението против президента.

На 27 октомври президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди да бъдат разкрити хиляди документи, свързани с убийството на Кенеди през 1963 година по време на негово посещаване в Далас, щата Тексас.

" Американското общество чака и заслужава да му бъде възложен допустимо по-голям достъп до документите за убийството на президента Джон Кенеди, с цел да може хората да узнаят всички условия към него ", съобщи Тръмп в известие, което беше публикувано тогава от Белия дом.

В същото време президентът акцентира, че част от информацията е била редактирана в полза на националната сигурност. Благодарение на документите се смята, че закононарушението е било осъществено единствено от Лий Харви Осуалд. В тях даже се загатва, да вземем за пример, че два месеца преди опита за ликвидиране на президента Осуалд се е срещал със руски дипломати в Мексико сити.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР