Държавните служители в цяла Гърция ще прекъснат работа утре сутринта

...
Държавните служители в цяла Гърция ще прекъснат работа утре сутринта
Коментари Харесай

Държавните служители в Гърция обявиха стачка, искат по-високи заплати

Държавните чиновници в цяла Гърция ще пресечен работа на следващия ден сутринта за няколко часа с претенции за по-високи заплати, съобщи профсъюзът им АДЕДИ, представен от вестник " Катимерини ".

В известие профсъюзът дефинира плануваните от държавното управление нараствания на заплатите като " смешка ", като съобщи, че те не са задоволителни, с цел да компенсират въздействието на междинното понижение на заплатите на държавните чиновници с 40% през последните 14 години и премахването на бонусите за отмора.

АДЕДИ възнамерява и протестно шествие пред Министерството на финансите на площад " Синтагма " в 9 часа сутринта.

По-рано този месец " Катимерини " заяви, че  новата система за възнаграждение на държавните чиновници, която ще бъде въведена от 1 януари 2024 година, планува нарастване от 60-70 евро за 660 000 чиновници в обществения бранш. Освен това се възнамерява 40-процентно нарастване на фамилните надбавки, както и 30-процентно нарастване за виновните длъжности.

Както означават от държавното управление, сега заемащите виновни длъжности имат заплати, извънредно близки до тези, които не заемат такива длъжности, което ще се промени с новата канара на заплатите.

С промените, импортирани от новата скица на заплатите след 15 години, началната заплата на държавен чиновник със наложително обучение се усилва от 780 евро месечно сега на 840-850 евро, като дружно с надбавките тя се изравнява с минималната заплата в частния бранш, отбелязва Българска телеграфна агенция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР