Държавните служители в Министерството на външните работи (МВнР) започват подоготвка

...
Държавните служители в Министерството на външните работи (МВнР) започват подоготвка
Коментари Харесай

Служители в МВнР се готвят за стачка заради ниски заплати

Държавните чиновници в Министерството на външните работи (МВнР) стартират подоготвка за организирането на стачка. Причината за това са ниските заплати в системата, оповестяват от професионалното им обединяване.

Те показват, че казусът е " разследване на неправилно водената години наред държавна политика по отношение на ведомството ".

" Искаме да подчертаем, че организацията на протестни дейности има напълно деполитизиран темперамент и цели само постигането на почтено възнаграждение, съответстващо на високата подготовка и професионализъм на чиновниците в Министерство на външните работи ", се споделя в известието.

В мотив на своите искания слуителите акцентират, че от години външното министерство е на последните места по възнаграждение измежду останалите българските ведомства, което е в " цялостен контрастност с многовисоките условия за постъпване на работа ". Те допълват, че в доста случаи заплащането даже е по-ниско и от това в браншове, изискващи нискоквалифициран труд.

Като други проблеми те изброяват: това, че заплатите на чиновниците не са били индексирани макар инфлацията; че командировъчните средства не са обновени от повече от 15 години; както и ниските пенсии, които получават.

Техните претенции са за почтено възнаграждение, индексиране на командировъчните средства и прекратяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР