Държавните институции в лицето на Областна администрация – Варна, Изпълнителна

...
Държавните институции в лицето на Областна администрация – Варна, Изпълнителна
Коментари Харесай

Във Варна обединяват сили за спазване на законите и интересите на рибарите

Държавните институции в лицето на Областна администрация – Варна, Изпълнителна организация " Морска администрация “ и Дирекция " Морска Администрация “ – Варна ще бъдат единни в своите дейности при съблюдаване законността, ползите и здравето на риболовците от района. За това се договориха регионалният шеф професор Андрияна Андреева, к.д.п. инж. Венцислав Иванов – изпълнителен шеф на ИА " Морска администрация “ и шефът на Дирекция " Морска администрация “ – Варна капитан Валентин Енчев.

Срещата се организира директно откакто регионалния шеф одобри няколко сдружения на риболовци, които желаеха незабавни срещи с представители на локалната и държавната власт. Недоволството на морските труженици бе провокирано от заповед  на шефа на Морска администрация – Варна за прекъсване на достъпа до 34 риболовен уреди по Северното Черноморие, защото са рискови за хората и околната среда.

Професор Андреева е безапелационна, че Заповедта на шефа на МА - Варна капитан Енчев има своето съображение, тъй като би трябвало да бъде предпазен животът и здравето на хората, които се намират на лодкостоянките.

Още идната седмица ще бъде възобновена работата на работната група, образувана към Областна администрация – Варна, която ще търси решение на проблемите с противозаконните лодкостоянки в крайбрежните зони и пристанища към Варна. Професор Андреева към този момент е издала заповед за удължение активността на работната група. Идеята е да бъде изработен обход на всички уреди и да се подхващат стъпки по регистрацията на тези, чието положение е относително положително. Ще има последователност в дейностите на работната група, към която ще бъдат присъединени още няколко сдружения на риболовци, подали своята кандидатура през днешния ден пред регионалния шеф.

Решаването на проблемите на риболовците е отговорност на страната и на локалната власт, споделя професор Андреева, която ще извърши поетия пред риболовците ангажимент да реализира засилена връзка сред всички наранени страни, които желаят разрешаване на многогодишния проблем с противозаконните лодкостоянки. Предстояща по тематиката ще е и среща сред регионалния шеф, кмета на Варна Благомир Коцев и отрасловите шефове на дирекции от Община Варна, тъй като към този момент има терени, трансферирани от страната към общината. На срещата с риболовците през днешния ден стана известно, че са създадени планове с висока степен на подготвеност за осъществяване, и то точно върху терени, които са предоставени за стопанисване и ръководство на Община Варна и които могат да решат най-малко отчасти казуса с узаконяването на лодкостоянките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР