Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се

...
Държавните и правителствените ръководители на страните от Европейския съюз се
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се събират на среща, за да обсъдят резултатите от евроизборите

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейския съюз се събират изключително в Брюксел, с цел да обсъдят резултатите от изборите за евродепутати. Началото на съвещанието е планувано за 19 ч българско време. България ще бъде показана от министър-председателя Бойко Борисов, който преди този момент ще взе участие в среща на водачите от Европейската национална партия.

Според оповестените от Европейския парламент данни, Европейската национална партия (ЕНП) и социалистите губят от досегашните си позиции и след дълги години на взаимно ръководство повече не могат да сформират независимо болшинство. Европейските гласоподаватели дадоха предходната седмица спомагателна поддръжка за Зелените и за либералите, като по този метод се откри нуждата от необятна коалиция в идващия Екологичен потенциал.

Освен това водачите на Съюза ще стартират процеса по номиниране на ръководителите на европейските институции. Най-големи разногласия се чакат за ръководителя на Европейска комисия, защото Германия поддържа водещият претендент на най-голямата политическа мощ в Екологичен потенциал да заеме този пост, до момента в който Франция се опълчва на тази позиция. Очакват се тежки договаряния сред водачите на двете страни Ангела Меркел и Еманюел Макрон.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР