Държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства след парламентарните избори.

...
Държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства след парламентарните избори.
Коментари Харесай

След изборите държавните енергийни дружества ще имат нови ръководства

Държавните енергийни сдружения ще имат нови управления след парламентарните избори.

Изборът на нови бордове на предприятията ще се забави поради заболяване на членовете на комисията на Агенцията за обществените предприятия и надзор, която би трябвало да предложи самостоятелните членове на съвета на шефовете на фирмите. От Агенцията уведомяват участниците в течащите състезания, че съвещанията на комисията се преустановяват за период от 14 дни.

За БНР от министерството на енергетиката обясниха, че процедурата, която те организират за избор на представителите на страната, ще продължи, само че за окончателното съставяне на бордовете на сдруженията, би трябвало да бъдат определени и самостоятелните представители.

Бъдещите шефове на енергийните предприятия ще бъдат определени по друго време, защото енергийното министерство ще продължи с процедурата за избор на представителите на страната. За да бъдат определени съответните органи на ръководство на сдруженията, Агенцията за обществените предприятия и надзор също би трябвало да завърши своята процедура, която към този момент се отсрочва с най-малко две седмици.

След като и тя  предложи своите представители и те бъдат утвърдени, се подават документи в Агенцията по вписванията и след самото регистриране, сдруженията към този момент ще имат ново управление.

То от своя страна ще избере ръководител на Съвета на шефовете, който наложително е от квотата на самостоятелните представители. След това се избира и изпълнителен шеф, който пък би трябвало да е от квотата на страната.

До привършване на тези процедури функционалностите се извършват от сегашните органи на ръководство, споделят от енергийното министерство.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР