Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска

...
Държавната агенция за закрила на детето се самосезира и изиска
Коментари Харесай

Агенцията за закрила на детето се самосезира за бития ученик...

Държавната организация за протекция на детето се самосезира и изиска предприемане на координирани дейности за изследване по случая на побой над възпитаник в  Димитровград. Изискана е информация от Дирекция „ Социално подкрепяне “  и от  Районно ръководство на Министерство на вътрешните работи – в града. На учебното заведение, в което се образоват двете момчета са дадени методически насоки за работа с детето, осъществило експанзията, както и за оказване на поддръжка на потърпевшото момче и неговото семейство. Държавната организация за протекция е предоставила на учебното заведение методически И двете момчета досега нямат други прегрешения, споделиха от Агенцията.

Както по- рано съобщихме, 17-годишно момче от Математическата гимназия бе ударено от собствен съученик в петък. Със счупена челюст то бе в пловдивска болница, където бе оперирано. Днес момчето бе изписано, а евентуално известно време ще учи онлайн. Междувременно в гимназията през днешния ден имаше съвет.

 По мотив изнесената информация, че е имало и други деца, които са знаели за плануваното принуждение, както и че жертвата е била заплашвана преди този момент, Държавната организация за протекция на детето моли при подозрение за заплаха от попадане на дете в риск да се потърси консултация или да се подаде сигнал на Националната телефонна линия за деца 116 111, на която гратис и анонимно ще получат подпомагане и поддръжка, споделиха от Агенцията 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР