Държавната агенция за закрила на детето ДАЗД обявява конкурс за

...
Държавната агенция за закрила на детето ДАЗД обявява конкурс за
Коментари Харесай

ДАЗД събира детски идеи на тема Безопасност в дигитална среда

Държавната организация за протекция на детето ДАЗД афишира конкурс за деца (до 18-годишна възраст) на тематика " Безопасност в цифрова среда ". ДАЗД чака детските хрумвания за основаване на мобилни приложения за Андроид и iOS.

Тематични области във връзка, с които ще се чакат идейните и плановите оферти: ограничение на кибертормоз, речта на омразата; отбягване на кибер измами, фишинг, обири на данни от финансово-платежни инструменти; елиминиране на полова корист, сексторшън, порнографско и/или полово наличие, отбрана против онлайн блудничество и тормоз; запазване на анонимност в интернет и интернет-идентичност; потребление на обществени мрежи - основаване на другарства, ограничение на неподходящите ефекти; основаване на авторско наличие, креативно потребление на новите осведомителни технологии, интернет като опция за стимулиране на креативния потенциал; право на персонален живот и право на изразяване; ограничение на въздействието на подправените вести, правила за интернет-грамотност; писане на кирилица; отбрани при онлайн извършване на покупки.

Конкурсът ще се осъществя в две етапи:

Първата фаза - формулиране на хрумвания за мобилни приложения, ще се осъществя до 01.09.2018 година Предложенията чакаме на адрес на адрес: www.sacp.government.bg или гр. София, ул. " Триадица " №2, ДАЗД, за състезанието " Безопасност в цифрова среда ".

Втората фаза е осъществяване на най-хубавите хрумвания от първата фаза. Очакваме поръчки от екипи от деца и младежи със софтуерни умения, които ще бъдат подкрепени от експерти. Финалът на тази част от състезанието ще бъде 15.01.2019 година Окончателно оповестяване на спечелилите ще се състои по време на отбелязването на интернационалния ден за безвреден интернет през 2019 година

Журито ще се състои от деца, софтуерни експерти, представители на ГДБОП, специалисти , известни персони. То ще оповести критериите, съгласно които ще бъдат оценени идейните оферти и осъществените планове. Очаквайте ги скоро на уеб страницата на ДАЗД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР